CFR ia măsuri drastice în plină criză. Ce se întâmplă cu trenurile de pe aceste trasee

CFR ia măsuri drastice în plină criză. Ce se întâmplă cu trenurile de pe aceste trasee
Trenuri suspendate la CFR

Trenuri care asigurau deplasarea unor elevi la și de la școală au fost suspendate temporar, anunță CFR. Măsura a fost luată pentru a respecta decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind limitarea infecției cu Covid-19.

Trenurile de navetiști se suspendă temporar începând de azi

În aceeași idee, au fost suspendate sau urmează să fie suspendate, tot temporar, trenuri care asigurau deplasarea la și de la muncă a navetiștilor, iar măsura a venit ca urmare a deciziei de a se lucra de acasă.

Suspendarea trenurilor e valabilă de azi, 16 martie, până pe 20 martie, cu posibilitatea de prelungire.

”Ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,  coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulaţiei unor trenuri în trafic intern şi internaţional cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor” (comunicat CFR).

Suspendare temporară a unor curse
Suspendare temporară a unor curse

CFR suspendă unele trenuri pe rute internaționale

Potrivit CFR, măsurile de suspendare temporară au ca scop protejarea călătorilor dar și a personalului propriu. Compania are în vedere asigurarea continuității mobilității călătorilor, astfel că nu toate trenurile vor fi suspendate.

În aceeași măsură, câteva trenuri de pe rute internaționale vor fi și ele suspendate. În condițiile în care Ucraina sistează circulația trenurilor internaționale de călători, CFR suspendă, de asemenea, trenurile sale internaționale, pe ruta București – Suceava – Vadu Siretului și retur (380/ 381) și a trenurilor pe ruta Suceava – Vadu Siretului și retur (1384/1385). Compania anunță că toți călătorii își vor putea recupera banii dați pe bilete sau abonamente, la cerere, conform Regulamentului de Transport pe Calea Ferată, aflat în vigoare în acest moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI