Cât costă să vizitezi mormântul Reginei Elisabeta. Prețul e piperat, englezii s-au revoltat imediat

Cât costă să vizitezi mormântul Reginei Elisabeta. Prețul e piperat, englezii s-au revoltat imediat
Cat costa sa vizitezi mormantul reginei Elisabeta a II-a

S-a aflat cât costă să vizitezi mormântul Reginei Elisabeta. Prețul este unul foarte piperat, astfel că englezii acuză familia Regală că vrea să facă profit de pe urma morții Elisabetei a II-a. Pe 19 septembrie, 2022, Regatul Unit, Commonwealth-ul și întreaga lume au deplâns moartea reginei Elisabeta a II-a în timpul funeraliilor grandioase de stat ale acesteia.

Mormântul reginei Elisabeta a II-a, deschis publicului. Cât costă vizita

În urma ceremoniei care a avut loc de la Westminster Hall, la finalul unei zile de funeralii grandioase, trupul neînsuflețit al Reginei a fost transportat la Windsor, unde a fost depus în Capela memorială Regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de alți membri ai familiei regale. Tot acolo odihnesc tatăl reginei, regele George, regina mamă Elisabeta și regretatul ei soț, prințul Philip, care a decedat anul trecut la vârsta de 99 de ani. În prezent, mormântul regretatului monarh este deschis publicului larg, însă nu este ieftin de vizitat.

Supușii, supărați din cauza prețului prea mare

Astfel, imediat după deschiderea pentru public oamenii de rând s-au supărat din cauza prețurilor sale amețitoare. S-a spus întotdeauna că Windsor a fost una dintre casele preferate ale regretatei Regine Elisabeta a II-a, ceea ce face ca acesta să fie un loc de odihnă final perfect pentru ea.

Ușile capelei unde își doarme somnul de veci regina Elisabeta a II-a s-au deschis pentru public joi, 29 septembrie, oferind oamenilor șansa de a-și lua rămas bun într-un cadru mai intim în comparație cu funeraliile de stat. Cei care vor să o viziteze pe Regină o pot face luni, joi, vineri și sâmbătă, între orele 10.00 și 16.15, ultima intrare acceptată fiind la ora 16:00), însă intrarea este contracost.

Cât este intrarea la mormântul reginei Elisabeta a II-a

Cei care vor să îi aducă un omagiu reginei trebuie să plătească pentru acest privilegiu. Astfel, o vizită la Capela memorială Regele George VI va costa 28,50 de lire sterline pentru o vizită de weekend.

Nici în cursul săptămânii nu este mult mai ieftin, deoarece intrarea în sălile sfințite se face contra a 26,50 de lire sterline. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acesta este costul pentru a intra în incinta Castelului Windsor, nu doar în capelă.

Internauții spun că prețul de intrare este exorbitant

Pe rețelele sociale, utilizatorii și-au împărtășit disprețul față de prețurile exorbitante.

„Oamenii se vor îngrămădi la acest loc și se vor jupui la propriu pentru a-l vedea! Ar putea la fel de bine să se ducă la cimitirul local și să viziteze memorialul unui străin pe gratis! E o nebunie!”, a scris un internaut pe Twitter.

„Mai degrabă aș merge la dentist”, a glumit un altul, în timp ce un al patrulea a adăugat: „Dezgustător să folosești moartea Reginei pentru a face profit. Nu mai am cuvinte!!!”.