10 oct. 2022 | 16:55

Cât costă să îți vopsești mașina în 2022. Suma pe care trebuie să o plătești pentru un singur element

Utile
Cât costă să îți vopsești mașina în 2022. Suma pe care trebuie să o plătești pentru un singur element

Cât costă să îți vopsești mașina în 2022. Suma pe care trebuie să o plătește pentru un element. Vopseaua auto oferă protecție și frumusețe automobilului tău. Dacă dorești să îți vopsești mașina, iată informațiile necesare de care vei avea nevoie. Iată așadar cât costă să îți vopsești mașina în 2022 și care este suma pe care trebuie să o plătești pentru un element.

Cât costă să îți vopsești mașina în 2022. Suma pe care trebuie să o plătești pentru un element

Vopseaua mașinii tale nu numai că, contribuie la atractivitatea sa vizuală, ci oferă și protecție. Vopseaua este acolo pentru a proteja vehiculul de soare, ploaie, zăpadă, praf, polen și resturi. Cu toate acestea, vopseaua mașinii se dezlipește în timp. Nimeni nu vrea să circule într-un vehicul care pare să aparțină depozitului de deșeuri!

În timp, ai putea decide că dorești să îți vopsești mașina, fie pentru a-i reîmprospăta culorile originale, fie pentru a-i da un aspect nou-nouț. Vopseaua nu numai că determină aspectul exterior al mașinii tale, dar o protejează și în diferite moduri. La fel ca pielea corpului, vopseaua mașinii o protejează împotriva mediului înconjurător.

Vopsirea mașinii

Șasiul majorității mașinilor este fabricat din oțel, ceea ce înseamnă că sunt predispuse la rugină dacă sunt expuse direct la mediu. Un strat complet de vopsea previne această expunere, ceea ce duce la o mai mare longevitate a mașinii.

Dacă mașina ta este deteriorată într-un fel care lasă caroseria expusă, ar trebui să acorzi prioritate revopsirii acesteia. De exemplu, acest lucru se poate întâmpla dacă mașina ta este zgâriată grav sau dacă ai avut un accident care a dus la deteriorarea vopselei. Iată cât costă să îți vopsești mașina în 2022 și care este suma pe care trebuie să o plătește pentru un element.

Importanța vopsirii unei mașini

Un alt motiv pentru a-ți revopsi mașina este că s-ar putea să dorești pur și simplu să aibă o culoare diferită. Culoarea mașinii tale nu afectează doar aspectul acesteia, dar poate afecta și valoarea acesteia.

Cele mai răspândite culori, cum ar fi alb, negru și argintiu, este puțin probabil să crească sau să scadă prețul mașinii. Fiecare model poate avea câteva culori rare care sunt căutate. Vopsirea mașinii doar pentru a-i crește valoarea este rareori profitabilă din cauza costului revopsirii. Cu toate acestea, dacă trebuie să vopsești mașina din alte motive, merită să iei în considerare efectul asupra valorii sale generale.

Prețurile pentru vopsirea mașinii

Majoritatea șoferilor au nevoie să vopsească un element sau două, iar prețurile încep de la 250 lei și pot urca până la 500 lei per element. Prețurile variază în funcție de culoare, (o vopsea metalizată fiind mai scumpă decât una clasică), de tipul de service, de tarife, de calitatea muncii.

Dacă vrei să vopsești toată mașina, prețurile pleacă de la 2500 lei și pot ajunge până la 4-5000 lei, chiar și 7000 de lei la unele service-uri autorizate. Pentru SUV-uri,  prețul crește cu aproximativ 1000-2000 de lei.

Cât costă să îți vopsești mașina în 2022. Suma pe care trebuie să o plătești pentru un element

Cât poți să plătești pentru a vopsi un element sau o mașină în 2022

Ce să verifici când primești mașina vopsită

Iată câteva lucruri pe care poți să le verifici când primești mașina proaspăt vopsită:

  • să nu fie vopseaua scursă
  • să nu fie vopsită necorespunzător
  • să nu fie diferențe de nuanță inacceptabile, în funcție de lumină și din unghiuri diferite
  • să nu existe urme de șlefuire, bășici de vopsea, pori sau cratere în vopsea, care să arate că a avut loc un proces necorespunzător de vopsire
  • să fie puse la loc apărătorile din plastic de la roți. Lipsa acestora, duce în timp la apariția ruginii
  • să fie montate la loc apărătorile termice de lângă motor sau tobă
  • să nu miroase a vopsea arsă, deoarece poate fi provocat și un incendiu.
PlaySport
Nuntă surpriză în showbiz! Actorul care s-a sărutat cu fiica lui Hagi s-a căsătorit în secret la trei ani de când a confirmat relația
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Cancan.ro
Alina Park, o olteancă stabilită în Coreea de Sud, și-a învățat soțul asiatic să vorbească precum Nicolae Guță
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Atac terorist! Cel puțin șapte copii au fost uciși
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
Capital.ro
Marele ARTIST al României s-a stins uitat de toți. A MURIT sărac, într-un scaun cu rotile
EVZ.ro
Pârjoale de cartofi, rețeta de post. Uiți de carne
Adevarul
Tânărul care a aplicat la 1.700 de locuri de muncă și a primit o singură ofertă: „Ce naiba e în neregulă cu mine?“ VIDEO
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Cum a ajuns „brancardierul morții” să ucidă oameni ai străzii. „Dacă era respins sau întrerupt, Bota reacţiona violent”
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Este divorțul anului! Au pus cruce unui mariaj de două decenii! El și-a angajat o avocată celebră, în timp ce ea a rămas cu cei trei copii
Redactia.ro
Gigi Becali: ”Plâng! Am fost om nemernic”. Dezvăluirea patronului de la FCSB: ”În doi ani e gata”
Digisport.ro
Ce nume exotic i-a pus Reghe fiului său. Corina Caciuc și antrenorul au făcut anunțul: „Nu am spus decât celor apropiați...”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. . Data până la care se depun documentele la dosar
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
A devenit obligatoriu pentru PROPRIETARII de apartamente și case. S-a schimbat legea din 2024
Capital.ro
Camelia Pătrăşcanu dezvăluie efectele asupra zodiilor produse de eclipsa de Soare şi Lună Nouă de pe 8 aprilie 2024: "Leii sunt ajutaţi cu claritate, Peştilor li se cere să renunţe la modestie"
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Încă o despărțire în showbiz! Păreau extrem de îndrăgostiți, dar și-au spus „Adio”, iar motivul este total neașteptat. S-a aflat totul acum: „Nu a vrut...”
Avantaje
ANUNȚUL HIDROELECTRICA privind FACTURILE! Jumătate de milion de români, vizați
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro