Anvelope de iarnă 2022. Până când trebuie montate cauciucurile, amendă uriașă pentru șoferi

Anvelope de iarnă 2022. Până când trebuie montate cauciucurile, amendă uriașă pentru șoferi
Importanța anvelopelor de iarnă

Anvelope de iarnă 2022. Că vrem că nu vrem, vine iarna. Asta înseamnă un drum la mecanicul auto să schimbăm anvelopele de vară cu cele de iarnă. Da, dar ce te faci la prețurile de azi?! Dacă ești norocos și le ai depozitate undeva, nu mai dai bani pe anvelope noi. Cu toate astea, am o veste proastă. Vei da bani totuși, atunci când mergi să le schimbi. Din păcate acest lucru este imperativ să fie făcut de un mecanic autorizat. Mă îndoiesc că nu știi, dar am să-ți spun totuși până când trebuie montate. Nu de alta dar conform Codului Rutier 2022, există riscul de a lua o amendă uriașă dacă nu faci asta.

Importanța anvelopelor de iarnă

În fiecare iarnă, când începe să ningă, șoferii români se grăbesc să cumpere un set nou de anvelope de iarnă sau să își monteze setul existent. Mulți oameni știu că anvelopele de iarnă sunt importante.  Totuși nu pot articula motivele pentru care. Unii oameni folosesc anvelope pentru toate anotimpurile pe tot parcursul anului. Astfel se pun pe ei înșiși și vehiculul lor în pericol.

Cele mai comune clasificări ale anvelopelor sunt:

  • De vară
  • All-Season
  • All-Weather
  • De iarnă

Fiecare dintre ele este construită pentru un scop diferit și are caracteristici unice. Scopul este, inclusiv pentru banda de rulare, compoziția cauciucului, canelurile și șanțurile și multe altele. Anvelopele de iarnă utilizează caracteristici unice pentru a permite vehiculului să accelereze, să oprească și să vireze mai sigur în condiții de iarnă.

Anvelope de iarnă 2022. E timpul de schimbare, altfel riști o amendă uriașă

Dacă nu te uiți la știri, îți spunem noi că deja a nins în anumite zone din țară. Așadar, dacă ajungi pe Transfăgărașn, sau prin alte zone unde a nins, este obligatoriu să ai anvelope de iarnă montate.

Conform Codului Rutier (și asta nu s-a schimbat deloc, dar a crescut amenda), ai obligația ca la primii fulgi de nea din orașul tău, să dai fuga la mecanic și să-ți schimbi avenlopele de vară cu anvelope de iarnă.

Nu e de joacă, și te poți convinge și singur care sunt reglementările din Codul Rutier 2022. Oricum, ne facem datoria să-ți spunem că te paște o amendă uriașă dacă ești prins cu altfel de anvelope decât cele de iarnă în aceste condiții.

Amenda, în acest caz, poate ajunge între 1.305 și 2.900 de lei, și cel puțin 9-20 de puncte de amendă. Așa că, decât să dai bani pe amendă, mai bine dă banii la un mecanic autorizat și treci pe anvelope de iarnă. E mai rentabil așa!