Cât costă să îți recuperezi mașina dacă a fost ridicată în Sectorul 1. Care este taxa pe zi. Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, București, a început, marți, ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, conform anunțului făcut de primarul de sector Clotilde Armand.
Sunt vești proaste pentru șoferii care locuiesc în Sectorul 1 al Bucureștiului sau care tranzitează această zonă. Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate de către Administrația Domeniului Public, anunțul fiind făcut chiar de către primarul Coltilde Armand.
„Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1”, a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, marți, pe pagina socială proprie.
Edilul Secorului 1 a mai precizat în mesaj și ce mașini vor fi ridicate, pentru ce greșeli, astfel că șoferii trebuie să fie foarte atenți de acum în colo.
„Este vorba despre autoturisme staţionate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate, etc.”, se mai arată în mesajul lui Clotilde Armand.
Conform primarului Sectorului 1, Poliția Locală constată contravenţiile şi aplică sancţiunile, iar ADP Sector 1 ridică, transportă şi depozitează mașinile care au fost descoperite parcate neregulamentar.
În plus, Clotilde Armand a precizat că vehiculele ridicate sunt depozitate într-un spaţiul special amenajat cu sediul în şoseaua Odăi nr. 3-5. De aici își vor putea recupera mașinile șoferii indisciplinați.
Clotilde Armand a anunțat că tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru mașinile cu masa maxim autorizată mai mare de 5 tone.
De asemenea, la tariful de ridicare se adaugă și cel de transport al autovehiculului ridicat, care este de 150 de lei pentru mașinile cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule care au masa maxim autorizată mai mare de 5 tone.
Nu în ultimul rând, șoferul care a călcat pe bec va trebui să mai plătească și un tarif de depozitare al mașinii, 75 de lei pentru primele 24 de ore, iar după acest interval, câte 25 de lei pe zi.