Cât costă să închiriezi casa din România a Regelui Charles. Prețul este uriaș pentru 3 nopți de cazare

Cât costă să închiriezi casa din România a Regelui Charles. Prețul este uriaș pentru 3 nopți de cazare
Micuțul sat Viscri și proprietatea deținută de Regele Charles al III-lea

Cât costă să închiriezi casa din România a Regelui Charles? De ceva vreme se vorbește despre România ca despre o destinație de vacanță. Stilul său de viață rural lent oferă un antidot din ce în ce mai mare pentru viața modernă. Fermierii încă se deplasează cu căruța, iar satele vechi de basm se disting prin bisericile săsești fortificate. Locul, poate v-ați dat seama, este micuțul sat Viscri, unde, astăzi Rgele Charles al III-lea, deține o moșie. Deși sătenii spun acum că-l așteaptă pe rege să-i viziteze, există totuși posibilitatea de a vizita și chiar petrece un sejur aici. Așa că am decis să aflăm cât costă să închiriezi casa din România a Regelui Charles. Din păcate, ca o primă concluzie, îți putem spune că prețul este uriaș pentru 3 nopți de cazare.

Micuțul sat Viscri și proprietatea deținută de Regele Charles al III-lea

După cum se știe de ani buni, în Transilvania Regele Charles al III-lea deține o adevăreată moșie. La vremea aceea Prinț de Wales, a cumpărat două case în România după ce s-a îndrăgostit de țară în timpul unei vizite din 1998.

Prima a fost cumpărată în 2006 în micul sat săsesc Viscri, desemnat între timp sit al Patrimoniului Mondial. Ulterior, Prințul Charles a cumpărat cea de-a doua casă în 2010, în satul Zalanpatak, care se află în mijlocul pădurilor.

Până la urcarea pe tronul Regatului Unit, Prințul Charles petrecea câteva zile pe an în regiune, iar în restul timpului proprietățile sunt închiriate turiștilor.

„Am vizitat România pentru prima dată în 1998. De atunci, am făcut tot posibilul pentru a asigura un viitor durabil pentru satele săsești din Transilvania și pentru oamenii lor’.” a explicat prințul.

Am aflat cât costă să închiriezi casa din România a Regelui Charles

Regele Charles al III-lea, pe vremea când nu se punea problema tronului, s-a dedicat îmbunătățirii profilului turistc al României. Capul încoronat și-a adus contribuția la turism prin închirierea cabanelor vechi de 400 de ani în care își petrecea câteva zile pe an.

Supușii săi britanici, și nu numai, se pot bucura și astăzi de casele frumos restaurate. Aici, prințul venea pentru câteva zile de răgaz. Turisștii pot sta în aceste case pentru doar 270 de lire sterline pentru trei nopți, sau 122 de lire sterline pentru una cu totul inclus. Aeste prețuri sunt doar pe timpul verii. Asta s-ar traduce în lei la suma de 1,811.07 lei, referindu-ne la plata a trei nopți.

Eforturile sale au făcut minuni pentru a ridica profilul a două sate necunoscute până acum. Cele două sate sunt aflate la mai mult de o oră și jumătate distanță unul de celălalt. Ambele sunt îngrijite pe tot parcursul anului de Contele Kalnoky.

Aproape de satul Viscri, printre pajiștile cu flori sălbatice și dealurile împădurite ale Văii Zălanului, se mai află un refugiu al Regelui Charles. Zona cuprinde un grup de căsuțe restaurate cu grijă.

Toate camerele de oaspeți sunt decorate cu antichități. Toate au obiecte de artizanat și textile brodate care rămân fidele rădăcinilor transilvănene. Nu vă așteptați la wifi, radio sau TV aici, iar acest lucru face parte din farmecul zonei.

Aici aveți timp să citiți și să explorați zona rurală cu bicicleta sau pe jos, vara. Oaspeților li se oferă o activitate pe zi. Sunt plimbări în natură și plimbări cu căruța și calul. Sau pot vizita meșteșugarilor locali. Există o piscină pentru lunile de vară. Printre activități se numără și urmărirea urșilor.

Oferte de Crăciun în pensiunea regală

În aceste zile au apărut și ofertele de Crăciun, toate îmbrăcate într-un pachet turistic care poate ajunge și la 1.500 de euro. Oferta include ș moșia Contelui Kalnoky, un castel impresionant. De altfel Contele Kalnoky bun prieten al regelui, administrează domeniul din Valea Zălanului, după cum spuneam mai devreme.

Aici, micul dejun este servit în hambar, alături de ceilalți oaspeți. Printre ofertele pensiunii sunt plimbări cu sania trasă de cai, cu clopoței, pături și vin fiert. Mesele sunt luate împreună ca „table d’hôte”. Bucătarul pensiunii, spune oferta, va pregăti orice produs local disponibil în acea zi.