07 mart. 2024 | 15:58

Cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci. Detaliile de care românii nu au habar

Utile
Cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci. Detaliile de care românii nu au habar
Sunt aproximativ 110.000 de români care au panouri fotovoltaice,

În România, ca în multe alte state europene, febra montării de panouri fotovoltaice a luat amploare. Mai ales acum, când costurile cu energia electrică au explodat. Dar, pe lângă profiturile făcute de firmele care le montează, au început să facă profit și cele de mentenanță și cele care se ocupă cu curățirea acestora. Dacă te interesează, află cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci.

Dacă ai panouri fotovoltaice, este necesar să le cureți!

Curățarea panourilor solare afectează capacitatea sistemelor de a absorbi lumina solară și de a o transforma în energie utilizabilă. Orice lucru care împiedică lumina solară să ajungă la siliciul de pe panourile solare poate influența performanța sistemului instalat.

Panourile solare instalate la o înclinare suficient de abruptă se vor curăța singure în timpul ploilor abundente, deci când trebuie să vă curățați panourile solare și cât de important este acest lucru?

Cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci

Mulți proprietari de locuințe, din cei aproximativ 110.000 de români care au astfel de panouri, se întreabă cum se curăță panourile solare și impactul acestuia asupra performanței sistemului lor solar. Întrebarea care se pune cel mai des este dacă merită sau nu să angajezi un serviciu de curățare a panourilor solare. Citește mai departe și află cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci.

Vezi și: Câți bani costă să instalezi panouri fotovoltaice la casa ta. Ce avantaje există

Cât costă să cureţi panourile fotovoltaice

Odată cu evluția pieței de fotovoltaice a crescut și o parte a acestei industrii, extrem de necesară, și anume mentenanța și curățarea panourilor. Astfel că au apărut pe piața românească și acele companii care se ocupă strict cu procesul de curățare, iar prețul poate pleacă de la 7 lei pe metru pătrat, sau dacă te încumeți la a face asta, există varianta roboților de curățare, iar prețul unui astfel de dispozitiv poate ajunge până la 32.000 de lei.

Cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci

Robot de curățare a panourilor fotovoltaice

Pe de altă parte, specialiștii spun că panourile solare murdare pot cauza o reducere a puterii de producție din cauza acumulării de murdărie, praf sau alte resturi pe suprafața lor. Amploarea pierderii de energie poate varia în funcție de nivelul de murdărie și de condițiile specifice, cum ar fi unghiul și orientarea panourilor, tipul de murdărie din locația dvs. și durata acumulării de murdărie.Vezi și: Cât sunt de periculoase panourile fotovoltaice. S-a întâmplat la o casă din Argeș

În medie, studiile au arătat că panourile solare murdare pot suferi pierderi de energie cuprinse între 5% și 35%. Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste cifre sunt estimări generale, iar pierderea reală de putere poate fi influențată de mai mulți factori.

Cât de des trebuie să cureţi panourile fotovoltaice

Întreținerea și curățarea regulată a panourilor solare sunt esențiale pentru a le maximiza eficiența și producția de energie. Păstrând panourile curate și fără resturi, vă puteți asigura că acestea funcționează la nivelul optim de performanță și generează o cantitate maximă de energie electrică.

Cât costă să cureţi panourile fotovoltaice şi cât de des trebuie să o faci

Ca regulă generală, se recomandă să curățați panourile solare cel puțin o dată la 2-3 ani pentru a le menține performanța optimă. Frecvența de curățare a panourilor solare rezidențiale poate depinde de diverși factori, cum ar fi locația, condițiile meteorologice și mediul înconjurător al casei dvs.

Curățarea prafului de zi cu zi de pe un panou solar se întâmplă de obicei în mod natural în cazul unor ploi abundente, dacă panourile sunt instalate înclinat, așa că, în general, curățarea panourilor solare este necesară acolo unde este prezentă o murdărie mai intensă.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro