28 iun. 2020 | 11:19

Cât costă pepenii de Dăbuleni. Primii au apărut deja pe tarabe

Știri generale
Cât costă pepenii de Dăbuleni. Primii au apărut deja pe tarabe
Cât costă pepenii de Dăbuleni. Primii au apărut deja pe tarabe

Producătorii de pepeni din Dăbuleni au scos deja la vânzare primele lubenițe din acest sezon, iar prețul cerut este de 2 lei sau 25 lei/kilogram, în regim de en-gros.

Cât costă pepenii de Dăbuleni

Astfel, în piețe prețul cerut de comercianțo este, în prima fază, de 3 lei/kilogram. Ca în fiecare an, cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru piețele locale din București, anunță Agro TV.

Recent, producătorii au precizat că au început sezonul oficial de recoltat pepeni. Anul acesta, din cauza faptului că a căzut grindina în Dăbuleni, sezonul de recoltare a fost puțin întârziat. Foarte mulți fermieri au înregistrat și pierderi, dar speră să mai recupereze cu ceea ce a mai rămas în câmp. De asemenea, producătorii speră ca autoritățile să ia măsuri rapide cu privire la sistemele antigrindină, care sunt proiecte promise de mai bine de doi ani.

Mai mult, producătorii sunt nemulțumiți de preț din cauza importurilor, harbuzul românesc plecând de la fermier la un preț de 2 lei pe kilogram.

Dăbuleni este un oraș în județul Dolj, Oltenia, care este format din localitatea componentă Dăbuleni (reședința), și din satul Chiașu. Menționăm că a fost declarat oraș prin Legea 83/2004.

Beneficiile consumului de pepeni

Fiecare 100 de grame din pepenele roșu conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

Antioxidanţii, împreună cu vitaminele conţinute de pepene,  au un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care se numără cancerul de sân, cancerul colorectal, de prostată, de plămâni sau cancerul de col uterin.

De asemenea, conţinutul crescut de potasiu din pepenele roşu este important și împotriva formării pietrelor la rinichi și oferă ajutor în procesul de detoxifiere şi de slăbire.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro