Cât costă pepenii de Dăbuleni. Primii au apărut deja pe tarabe

Cât costă pepenii de Dăbuleni. Primii au apărut deja pe tarabe
Cât costă pepenii de Dăbuleni. Primii au apărut deja pe tarabe

Producătorii de pepeni din Dăbuleni au scos deja la vânzare primele lubenițe din acest sezon, iar prețul cerut este de 2 lei sau 25 lei/kilogram, în regim de en-gros.

Cât costă pepenii de Dăbuleni

Astfel, în piețe prețul cerut de comercianțo este, în prima fază, de 3 lei/kilogram. Ca în fiecare an, cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru piețele locale din București, anunță Agro TV.

Recent, producătorii au precizat că au început sezonul oficial de recoltat pepeni. Anul acesta, din cauza faptului că a căzut grindina în Dăbuleni, sezonul de recoltare a fost puțin întârziat. Foarte mulți fermieri au înregistrat și pierderi, dar speră să mai recupereze cu ceea ce a mai rămas în câmp. De asemenea, producătorii speră ca autoritățile să ia măsuri rapide cu privire la sistemele antigrindină, care sunt proiecte promise de mai bine de doi ani.

Mai mult, producătorii sunt nemulțumiți de preț din cauza importurilor, harbuzul românesc plecând de la fermier la un preț de 2 lei pe kilogram.

Dăbuleni este un oraș în județul Dolj, Oltenia, care este format din localitatea componentă Dăbuleni (reședința), și din satul Chiașu. Menționăm că a fost declarat oraș prin Legea 83/2004.

Beneficiile consumului de pepeni

Fiecare 100 de grame din pepenele roșu conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

Antioxidanţii, împreună cu vitaminele conţinute de pepene,  au un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care se numără cancerul de sân, cancerul colorectal, de prostată, de plămâni sau cancerul de col uterin.

De asemenea, conţinutul crescut de potasiu din pepenele roşu este important și împotriva formării pietrelor la rinichi și oferă ajutor în procesul de detoxifiere şi de slăbire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI