De câți bani vor avea nevoie românii pentru a se bucura de vacanță la munte în acest an. Cabanierii speră să recupereze în sezonul rece ce au pierdut în această vară.
Deși pandemia le-a adus pierderi substanțiale, cabanierii din județul Gorj au anunțat că prețurile la cazare și în restaurante vor rămâne aceleași. Aceștia speră ca mulți turiști să fie atrași de oferta lor, mai ales că peisajul este deja unul de iarnă, iar rezervările sunt în toi.
Primii turiștii au fost deja atrași de peisajul de iarnă în Stațiunea Rânca. Potrivit Observator, a nins suficient și s-a depus un strat de zăpadă destul de gros pentru săniuș. Cabanierii speră să se deschidă și sezonul de ski până de 1 decembrie.
Odată cu prima ninsoare, au apărut și sute de rezervări, iar telefoanele pensiunilor sună non-stop de două zile. Patronii cabanelor, pentru ai ademeni pe turiști, le promit că nu vor schimba prețurile din anul precedent, cu toate că în pandemie încasările au scăzut, iar cheltuielile au fost mari.
Anul acesta, vacanțele de sărbători își vor păstra prețurile de anul trecut. O noapte în stațiune, în perioada aceasta, costă între 80 și 150 de lei. Cu privire la pachetul pentru sărbătorile de iarnă, prețurile pornesc de la 450 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare, mic dejun și masă festivă, potrivit A1.ro.
Multe dintre pensiuni sunt deja ocupate în proporție de 80-90%. În acest weekend este așteptat următorul va de turiști, când multă lume va profita de mini-vacanța de 1 decembrie.
Europa se pregătește pentru primul Crăciun în pandemie. Guvernele din Europa, unde au avut loc un sfert din infecțiile și decesele raportate la nivel mondial, încearcă să regleze restricțiile în așa fel încât să permită familiilor să sărbătorească Crăciunul fără a răspândi noul coronavirus, potrivit News.ro.
În această săptămână, majoritatea guvernelor din Europa urmează să anunțe planurile pentru sărbătorile de iarnă din acest an, iar multe se gândesc la măsuri similare: reuniuni de familie restricționate și anularea majorității tradițiilor festive, cum ar fi piețele de Crăciun germane și paradele Înțelepților din Spania.
În Statele Unite, americanii se gândesc deja la cum ar putea arăta Crăciunul în acest an, cu milioane de oameni care sfidează avertismentele de sănătate și călătoresc înainte de sărbătoarea Zilei Recunoștinței, care va avea loc joia viitoare.