21 nov. 2023 | 15:09

Cât costă o vacanță în Laponia. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru a vizita satul lui Moș Crăciun și să mergi la vânătoare de aurore boreale

Diverse
Cât costă o vacanță în Laponia. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru a vizita satul lui Moș Crăciun și să mergi la vânătoare de aurore boreale
Prețurile nu sunt deloc mici

Mulți afirmă că Laponia este o destinație extrem de scumpă, dar să știi că lucrurile nu sunt atât de costisitoare. În plus, depinde foarte mult de felul în care vrei să te organizezi: dacă apelezi la o agenție pentru un pachet sau dacă decizi să te ocupi singur de toate aspectele. Cât costă o vacanță în Laponia? Iarna este, cu siguranță, cel mai frumos loc în care poți fi, iar prețurile nu sunt deloc exorbitante. 

Cât de scumpă este Laponia și cât costă biletele de avion

Finlanda nu este o destinație ieftină. Activitățile, cazarea și alcoolul sunt scumpe. Este dificil să călătorești în Laponia cu un buget redus, iar călătoriile cu un rucsac în spate nu sunt tocmai o opțiune aici. 

Este întotdeauna mai ieftin să călătorești într-un grup mic. Cazarea va fi mult mai ieftină decât dacă vei călători singur sau în cuplu. 

Vezi și: Câți bani a plătit o familie cu un copil pentru o vacanță în Laponia. Suma este imensă

Călătoria în sezonul de vârf (decembrie – martie) înseamnă că prețurile sunt ridicate. Cabanele de închiriat nu sunt deloc ieftine. 

Prețul mediu pentru 2 persoane pe noapte la un hotel este de 120 – 140 de euro.

Cazarea în Laponia finlandeză nu este ieftină, însă dacă alegi să stai într-o cazare tip Airbnb și mergi în vacanță cu încă 3 persoane, vei plăti în jur de 60 de euro de persoană pe noapte.

Biletele de avion sunt destul de scumpe, pornind de la 350 de euro de persoană. Nu există zbor direct din București în Rovaniemi, așa că va trebuie să faci una sau mai multe escale, în funcție de zborul pe care îl găsești. 

La fața locului te așteaptă activități minunate, de la vânarea aurorei boreale, la sanie trasă de husky, întâlnire cu renii și, desigur, vizitarea căsuței lui Moș Crăciun. Toate aceste activități costă între 60 de euro și 130 de euro, costuri care se adaugă rapid întregii vacanțe. 

Cât costă o vacanță în Laponia

Agențiile de turism oferă pachete foarte atractive în Laponia. Un astfel de pachet de vinde la ofertă cu 1395 de euro, preț în care intră transportul cu avionul, bagaje de cală, transferuri de la aeroport la cazare, patru nopți de cazare, mese, transferuri și tururi, taxele de intrare la obiective turistice, dar și ghizi însoțitori. 

Citește și: Legenda lui Moș Crăciun. De ce împarte cadouri și care este povestea sacului magic VIDEO

În vacanță nu sunt incluse experiențele opționale, băuturile, bacșișurile, asigurarea medicală și de călătorie sau alte mese decât cele prevăzute în program. 

La acest tip de vacanță se percepe un avans de plată, apoi încă 20% din sumă și diferența care se plătește cu 30 de zile înainte de plecare. Totuși, fiecare agenție de turism are propriile condiții de plată.

Cât e un pachet turistic în Laponia

Pachetul propus de Christian Tour începe de la 1.395 de euro și are ca activități  safari cu sania trasă de câinii husky, întâlnire cu Moș Crăciun, excursie la satul lui Moș Crăciun din Rovaniemi sau altele. Poți face activități pe cont propriu, însă acestea nu sunt incluse în vacanță. 

În cadrul acestei oferte, va trebuie să îți alegi locul de cazare și să plătești un avans. 

Poți face o vacanță în Laponia și pe cont propriu, însă costurile sunt mai mari și va trebui să închiriezi o mașină pentru a putea ajunge de la un obiectiv turistic la altul. 

Citește și: Unde locuiește Moș Crăciun, de fapt. Misterul a fost deslușit

În plus, vei fi nevoit să îți procurori singur toate mesele și să organizezi vacanța astfel încât să bifezi toate lucrurile pe care vrei să le vezi și toate activitățile pe care vrei să le faci, lucru care poate fi puțin copleșitor dacă nu ai mai făcut asta niciodată. 

În plus, cazările pot fi destul de scumpe dacă planifici să mergi în vacanță singur sau în cuplu.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ramona Olaru l-a maturizat pe Cătălin Cazacu. Ce spune motociclistul despre episodul cu înșelatul
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Sumele vor fi virate pe carduri în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2024. S-a autorizat plata în avans
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro