21 iul. 2022 | 13:40

Cât costă o plimbare cu vaporul pe Dunăre. Traseu, obiective turistice și prețuri 2022

Diverse
Cât costă o plimbare cu vaporul pe Dunăre. Traseu, obiective turistice și prețuri 2022
Cât costă o plimbare cu vaporul pe Dunăre?

Cât costă o plimbare cu vaporul pe Dunăre? O mică plimbare pe Dunăre cu vaporul este o experiență pe care nu ar trebui să o ratați. Dunărea este al doilea fluviu ca lungime din Europa și are un curs de apă de 2.860 de km, dintre care 1.075 pe teritoriul României.

Clisura Dunării, cel mai lung defileu din Europa

Dunărea străbate în total 10 țări și patru capitale europene. Intră în România pe la Baziaș și se varsă în Marea Neagră prin cele trei brațe: Sulina, Chilia și Sfântul Gheorghe, formând la vărsare Delta Dunării.

Zona turistică Clisura Dunării cuprinde cel mai lung defileu din Europa. Este vorba despre Defileul Dunării, care are o lungime de 135 de kilometri. Acesta începe de la Baziaș și se termină la barajul de acumulare „Porțile de fier”.

De asemenea, aceeași zonă face parte din Parcul Natural Porțile de Fier. Cazanele Dunării este locul cu cea mai mare atracție turistică, aflându-se între Eșelnița și Plavișevița.

Această zonă cuprinde două orașe port, iar de aici se pot lua ambarcațiuni pentru a face plimbări pe Dunăre. Din orașul port Moldova Nouă puteți vizita Clisura de Sus. Din orașul port Orșova se organizează drumeții pe Clisura de Jos.

Cât costă o plimbare cu vaporul pe Dunăre? Cine beneficiază de gratuitate

Prețurile variază în funcție de traseul ales și de numărul de persoane din grup. În general, pentru traseul complet, pentru adulți și copiii de peste 10 ani, prețul unui bilet este de 60 de lei de persoană. Excursia este gratis pentru copiii mici, până în 4 ani, iar pentru cei între 4 și 10 ani, prețul este de 30 de lei de persoană.

Există trei trasee pe care turiștii le pot alege pentru a se bucura de frumusețile Dunării. Acestea sunt:

Croazieră Dunăre – traseul complet cu o durată de aproximativ 3-4 ore;

Obiectivele incluse în acest traseu sunt:

  • Golful Orșova
  • Tabula Traiana
  • Cazanele Mici
  • Statuia lui Decebal
  • Mănăstirea Mraconia
  • Golful Dubova
  • Cazanele Mari
  • Grota Veterani (aici nu se coboară)
  • Peștera Ponicova

Croazieră pe Dunăre – Cazanele Mici, un traseu cu o durată de aproximativ 2 ore

Obiectivele incluse în acest traseu sunt:

  • Golful Orșova
  • Tabula Traiana
  • Cazanele Mici
  • Statuia lui Decebal
  • Mănăstirea Mraconia

Croazieră pe Dunăre – Golful Orșova, traseu cu o durată de o oră

Obiective incluse în acest traseu:

  • Golful Orșova
  • Vedere de pe Dunăre a satului sârbesc Tekija

Obiective turistice pe care le veți întâlni în timpul traseelor

Chipul lui Decebal este una dintre cele mai mari atracții turistice. Este a șasea statuie ca înălțime din lume, având 40,45 de metri înălțime și 25 de metri lățime. Statuia lui Decebal este impresionantă datorită dimensiunilor ei.

La renumita lucrare au participat 12 alpiniști – sculptori, conduși și ghidați de Florin Cotarcea, originar din Orșova. Echipa care a realizat statuia lui Decebal au avut nevoie de zece ani pentru a finaliza lucrarea, între anii 1994 și 2004.

Prețul total al lucrării s-a ridicat la suma de 1 milion de dolari, bani finanțați de către omul de afaceri și istoricul Ioan Drăgan. De asemenea, la sculptură se poate ajunge doar pe apă, accesul la obiectivul turistic nu se poate face pe uscat.

Totodată, turiștii o pot admira și de pe podul rutier al drumului DN 57, care trece prin proximitatea statuii. De fapt, sculptura chipului lui Decebal s-a dorit a fi o replică la Tabula Traiana, care se află pe malul opus al Dunării.

La doar câteva sute de metri mai înainte, se găsește Mănăstirea Mraconia. Ea mai este cunoscută și sub numele de Mănăstirea de sub apă. Fundațiile vechi ale lăcașului de cult pot fi văzute în apă doar când nivelul Dunării este foarte scăzut.

Așezământul bisericesc a fost atestat documentar în anul 1453, însă noua biserică a Mănăstirii de maici Mraconia a fost construită între anii 1993 și 2000.

Pentru cei care nu doresc să meargă cu vaporașul, pot parcurge traseul și cu mașina sau bicicleta. Trebuie să urmați drumul național DN 57, drum care merge în paralele cu Dunărea de la Moldova Nouă la Orșova.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro