Cât costă casa în care a copilărit Arsenie Boca din Hunedoara. Tocmai ce a fost scoasă la vânzare

Cât costă casa în care a copilărit Arsenie Boca din Hunedoara. Tocmai ce a fost scoasă la vânzare
Cât costă casa în care a copilărit Arsenie Boca din Hunedoara.

Cât costă casa în care a copilărit Arsenie Boca din Hunedoara. Casa este considerată un loc sfânt și a fost scoasă la vânzare de către o agenție imobiliară din Cluj-Napoca, iar anunțul apare pe olx.ro. Imobilul se află în județul Hunedoara și se întinde pe o suprafață de 8,5 hectare. Ce preț este indicat în anunțul de vânzare.

Cât costă casa în care a copilărit Arsenie Boca din Hunedoara

O agenție imobiliară din Cluj-Napoca a scos la vânzare casa natală a lui Arsenie Boca, iar anunțul apare pe site-ul de anunțuri olx.ro, la prețul de 10.000 de lei. Anunțul de pe Olx conține și prezentarea proprietății, amplasată într-un peisaj de poveste, compusă din teren extravilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară.

„Ocazie unică! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca. Oportunitate unică, în România, pentru investitorii imobiliari!

Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Proprietatea are 8,5 Ha – Teren extravilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară

Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.

Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă, ca valoare spirituală.

Aşteptăm ofertele dumneavoastră, pentru cumpărarea acestui mirific loc pământesc!”, este anunţul postat pe site-ul olx.ro.

Despre Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut la data de 29 septembrie 1910, în Vața de Sus, Vața de Jos, Hunedoara. El a fost ieromonah și teolog, stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, acolo unde, veneau mii credincioși, fapt pentru care el a fost hărțuit de Securitate.

Arsenie Boca este considerat de unii dintre ucenicii săi drept mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, zilnic se perindă sute de pelerini.