Cât câştigă un român care munceşte în Spania. Acesta e venitul real, de fapt

Cât câştigă un român care munceşte în Spania. Acesta e venitul real, de fapt
Adevarul despre salariile romanilor in Spania

Există câteva motive foarte populare pentru a te muta și trăi în Spania. De exemplu, plajele cu nisip, siestale lente sau verile super calde, plus salariile mult mai mari față de România. Dar s-ar putea să nu fie chiar pentru toată lumea. Deși traiul în țara noastră este unul dificil, de cele mai multe ori, nici în străinătate, situația nu pare roz. Este și cazul unui român din Diaspora care a publicat lista cu cheltuielile sale.

Care este salariul unui român în Spania

Un cetățean român plecat la muncă în Spania a făcut o listă cu prețurile pe care trebuie să le plătească la final de lună. Șocul a fost destul de mare, suma depășea cu mult așteptările sale, în condițiile în care a dat 1800 de euro pe chirie, adică aproape tot salariul.

Cheltuielile sunt mult prea mari

Concret, muncitorul din Spania a notat toate cheltuielile pe hârtie, ajungând la un total de 1.880 de euro pe lună, fără vacanțe, distracție sau ieșiri la terasă. Alți români aflați în străinătate au reacționat imediat la postarea bărbatului.

„Păi și în România plăteam chirie… scara blocului mirosea numai a urină…era prin Drumul Taberei..sector 6….acum 9 ani..Plăteam 350 euro un ap. cu 3 camere…”; „Cui nu-i place să nu stea în Spania, nu e obligat. Dacă crede că se câștigă mai mult în România e alegerea fiecăruia”; „Păi cumpără-ți casă ca să nu plătești chirie, lasă-te de fumat, și ai să fii cel mai bogat din cimitir”; „Păi dacă atâta faceți, atât primiți! Dacă făceai o facultate de programator, nu duceați lipsă! Un bun programator are 8 mii – 10 mii de euro”, au fost doar câteva dintre comentariile apărute pe rețelele sociale.

Totuși, dacă vrei să te muți în Spania, țara îți oferă foarte multe avantaje evidente și incontestabile:

Comunitatea

Spaniolii sunt în general văzuți ca fiind foarte calzi și primitori. Ei pun foarte mult accent pe legăturile sociale puternice. Ca expat, poți găsi cu ușurință localnici care sunt dornici să te facă să te simți ca acasă. Sau te poți alătura evenimentelor locale.

Locuri incredibile

Spania are câte ceva pentru fiecare. De la nord la sud, ai o coastă lungă, presărată cu sate de pescari confortabile. În sud vei găsi Tenerife (Insulele Canare) și Palma de Mallorca (Insulele Baleare). Aici te poți minuna de lucrarea lui Gaudi la catedrala La Seu.

Nordul țării este minunat pentru cei care doresc să aibă o vară mai răcoroasă, să facă drumeții și să savureze coasta accidentată. De exemplu, în Galicia găsești stânci frumoase lângă plajă. Dacă preferi mai multă modernitate, poți vizita Bilbao sau munții verzi, zgârie-norii din oraș și muzeul Guggenheim.

Iubitorii de cultură au Flamenco în Sevilla (sud-vest) sau pot merge în sud, pentru a admira Alhambra din Granda, cu palatele, băile antice și grădinile captivante. În est ai orașe mari precum Barcelona și Valencia.

Dacă preferi puțină liniște, vestul Spaniei este opțiunea perfectă. În locuri precum Extremadura, te vei trezi înconjurat de viața simplă, castele, ruine și sate fermecătoare.

Calitatea vieții

Spania are o calitate înaltă a vieții. Soarele strălucește aproape 320 de zile pe an, ceea ce induce o bună dispoziție și încurajează majoritatea localnicilor să se plimbe și să petreacă mult timp în aer liber. Acest lucru, împreună cu dieta mediteraneană și sistemul de asistență medicală gratuită, reprezintă un mare avantaj.