VIDEO Momentul în care scena gigantică a festivalului din Spania este luată de vânt. Cel puţin un mort şi 40 de răniţi

VIDEO  Momentul în care scena gigantică a festivalului din Spania este luată de vânt. Cel puţin un mort şi 40 de răniţi
Soc si groaza la un festival de muzica

Tragedie în Spania! O persoană a murit şi cel puţin 40 au fost rănite, sâmbătă, după ce o porţiune dintr-o scenă s-a prăbuşit la un concert de muzică dance. Evenimentul s-a petrecut în apropiere de Valencia, la primele ore ale dimineţii, au transmis serviciile de urgenţă. De vină ar fi fost vântul puternic. Lumea era adunată la un mega eveniment electronic. Dezastrul a avut loc la Festivalul Medusa din orașul Cullera, la ora locală 4:18. Imaginile sunt șocante, așa ceva nu ai mai văzut!

Clipe groaznice la Medusa Festival din Spania

Panică la un festival de muzică din Valencia, Spania. O porțiune din scenă s-a prăbușit, căzătura provocând decesul unei persoane și rănirea altor 40, relatează BBC. Accidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineţii, la Medusa Festival, un eveniment muzical desfăşurat pe parcursul a şase zile în oraşul Cullera, situat pe coasta estică, la sud de Valencia.

Vântul puternic a făcut victime

Trei dintre victime au suferit traumatisme severe, iar restul prezintă răni mai puțin grave, au anunțat autoritățile locale. Pentru moment, festivalul a fost suspendat „din cauza vremii nefavorabile din dimineaţa zilei de 13 august şi pentru a garanta siguranţa participanţilor, a angajaţilor şi a artiştilor”, au explicat organizatorii.

Ce povestesc martorii. Zona a fost evacuată

Totodată, locul de desfăşurare a evenimentului muzical a fost evacuat „ca măsură preventivă pentru a facilita intervenţia serviciilor de securitate şi de securitate”. Presa spaniolă scrie că și alte structuri din cadrul festivalului au fost avariate de rafalele puternice.

Martorii au vorbit despre o furtună bruscă de nisip care a lovit zona festivalului. Agenția meteorologică a Spaniei a raportat rafale care depășeau 80 km/h în regiunea estică a țării. Televiziunea națională TVE a difuzat imagini cu vântul care lovește corturile oamenilor în miezul nopții.

„Suntem în stare de șoc”, a declarat unul dintre participanți. „Puteam fi eu, putea fi oricine”, a completat acesta.

Suntem „devatați și întristați”

Într-o declarație pe rețelel sociale, organizatorii Medusa Festival au declarat că sunt „devatați și întristați de ceea ce s-a întâmplat în această dimineață”. Aceștia au spus că „vânturile puternice neașteptate și violente” au provocat daune, fiind luată imediat o decizie de a elibera zona.

În jurul orei 3 dimineața, ora locală, temperatura a fost de 40,5 grade Celsius pe aeroportul Alicante-Elche, chiar la sud de locul concertului, pe coasta Mediteranei – cu vânturi care măsoară 82 de kilometri/oră. Valorile termice au crescut în toată Europa, cu secete declarate în mai multe părți ale Angliei și incendii în Franța.