10 sept. 2024 | 20:44

Cât câștigă pe lună Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii și ce avere are

Diverse
Cât câștigă pe lună Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii și ce avere are
Cat castiga pe luna Daniel Baciu

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a fost numit în această funcție în 2020 și este cunoscut ca un apropiat al PNL. De-a lungul carierei sale, acesta a acumulat o experiență vastă în domeniul administrării pensiilor publice, însă ascensiunea sa nu a fost lipsită de controverse. În prezent, veniturile sale și ale soției sale au crescut semnificativ, iar averea familiei a suferit modificări notabile.

Salariul și veniturile lui Daniel Baciu

Potrivit declarației de avere din 2023, Daniel Baciu încasează anual aproape 129.000 de lei din funcția de președinte al CNPP, echivalentul a aproximativ 10.750 de lei pe lună.

Pe lângă acest salariu, acesta primește și un venit suplimentar de 9.167 de lei anual, pentru că este membru în Consiliul Național al Organizațiilor de Pensionari și al Persoanelor Vârstnice.

În plus, Daniel Baciu a încasat și 30.000 de lei anual ca membru al Consiliului de Administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială (I.N.C.A.S.), unde a reprezentat Ministerul Muncii între 2021 și 2023.

La acestea se adaugă și venitul de 974 de lei pe lună, adică 11.688 de lei pe an, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al CNPP. În total, Daniel Baciu are venituri anuale de aproximativ 180.000 de lei.

Ce avere are șeful CNPP

De-a lungul anilor, averea familiei Baciu a suferit transformări notabile. În 2020, președintele CNPP și soția sa dețineau în Craiova un teren intravilan, un apartament, o casă de locuit și un spațiu comercial, alături de o mașină Toyota din 2006 și 130.000 de lei în conturi.

Între timp, apartamentul din Craiova a fost vândut pentru suma de 70.000 de euro, iar Daniel Baciu și-a schimbat autoturismul de mai multe ori. După ce cei doi soți au vândut un BMW, aceștia s-au orientat către un Lexus fabricat în 2022.

Soția lui Daniel Baciu a contribuit și ea la veniturile familiei, câștigând aproximativ 105.000 de lei pe an din funcțiile pe care le deține la ANAF și Curtea de Conturi. Astfel, familia Baciu se bucură de o situație financiară stabilă, cu venituri semnificative din mai multe surse.

Citește și Ce impozit va plăti de la 1 octombrie un senior care are o pensie de 3500 de lei. Suma cu care va rămâne!

Controversele din trecutul lui Daniel Baciu

Cariera lui Daniel Baciu nu a fost lipsită de scandaluri. În urmă cu 11 ani, pe vremea când era șef de serviciu la Casa de Pensii Dolj, acesta a fost implicat într-un incident în care ar fi lovit o colegă de muncă, Carmen Udrică.

Aceasta a avut nevoie de spitalizare și concediu medical în urma agresiunii. Deși urma să fie analizat de o comisie de disciplină, cazul a fost mușamalizat, iar Daniel Baciu și-a continuat ascensiunea în carieră.

În ciuda acestui episod, el a fost promovat și, în prezent, deține una dintre cele mai importante funcții din sistemul de pensii din România, gestionând milioane de beneficiari ai sistemului public de pensii.

Citește și Câți bani a primit un român la recalcularea pensiei. Suma e bătaie de joc: ”Am rămas complet surprins după atâția ani de muncă”!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro