27 apr. 2024 | 10:07

Cât bicarbonat de sodiu se pune la găini, de fapt. Vor fi sănătoase şi vor da ouă în fiecare zi

Diverse
Cât bicarbonat de sodiu se pune la găini, de fapt. Vor fi sănătoase şi vor da ouă în fiecare zi
Așa crești producția de ouă la găini

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări, pe care cu siguranță nu le știați până acum! Acest produs nu este folosit doar la bucătărie, ci și la crescătoriile de păsări. Foarte mulți gospodari folosesc bicarbonatul și pentru locul în care stau găinile. La ce ajută și cât bicarbonat de sodiu se pune în cotețul găinilor de curte, de fapt!

Cât bicarbonat de sodiu se adaugă la găini

Bicarbonatul de sodiu este un produs folosit des în gospodărie pentru anumite scopuri, dar acesta poate fi de mare ajutor și la găini. Experții susțin că acesta poate fi folosit ca supliment alimentar pentru păsări și poate aduce multiple avantaje pentru sănătatea lor. În plus, poate crește producția de ouă la găini. Bicarbonatul de sodiu poate avea numeroase beneficii la găini, printre care:

Beneficiile acestui produs la păsări

Reglează pH-ului stomacului. Găinile au un sistem digestiv sensibil și un dezechilibru al pH-ului stomacului poate provoca probleme de sănătate. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reglarea pH-ului stomacului acestor păsări, reducând aciditatea și prevenind apariția indigestiei și a ulcerelor la găini.

Îmbunătățește sănătatea intestinală. Suplimentarea hranei pentru găini cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la menținerea unui mediu intestinal sănătos. Acesta poate contribui la prevenirea creșterii bacteriilor nocive și a paraziților în tractul digestiv al păsărilor.

Combate infecțiile. Bicarbonatul de sodiu poate avea proprietăți antimicrobiene, asta înseamnă că poate ajuta la combaterea bacteriilor și ciupercilor care pot cauza infecții la majoritatea găinilor. Adăugarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu în apa de băut a păsărilor poate ajuta la menținerea sănătății lor.

Vezi și: Ce semnificație au codurile de pe ouă. La ce să fii atent când le cumperi

Cum se folosește bicarbonatul la găini

Dacă au probleme digestive, în apa găinilor se poate da o soluție slabă de bicarbonat de sodiu (0,3 g la 1 litru de apă). De asemenea, pentru cei care vor să restabilească producția de ouă, se adaugă 3-6 g de bicarbonat în hrană, diluat, în prealabil, în 100 g de apă. Dacă au probleme la ouat, se face același tratament, de de 2 ori pe săptămână, cu o pauză de 7 zile între cure. Pentru a trata guta la găini cu bicarbonat de sodiu, se pun câte 10 g de sodiu într-un litru de apă și se administrează timp de 2 săptămâni.

Experții recomandă începerea cu o cantitate mică de bicarbonat de sodiu și monitorizarea efectelor. Totodată, este important să se respecte cantitățile recomandate și să se consulte un medic veterinar pentru a stabili doza potrivită în funcție de nevoile specifice ale găinilor.

De asemenea, este important să se ofere găinilor o alimentație echilibrată și sănătoasă, iar apa lor trebuie să fie proaspătă în mod regulat.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro