Ce preț au cărțile scrise de Klaus Iohannis, chiar înainte de a i se încheia mandatul de președinte. Deși în urmă cu puțin timp costau mai mult, se pare că tariful acestora a scăzut semnificativ acum. Prima carte a șefului de stat este doar 10 lei.
Klaus Iohannis are realizări în ceea ce privește administrația țării, dar stă foarte bine și la capitolul artistic. Pe lângă implicarea în politică, și-a dovedit și talentul scriitoricesc, reușind să lanseze câteva cărți de-a lungul timpului.
Una dintre cele mai controversate cărți a fost „Pas cu pas”, cu care președintele chiar a făcut furori. Printre altele, informația care s-a bucurat de mare apreciere a fost cea referitoare la salariile profesorilor, despre care Klaus Iohannis considera că sunt mult prea mici, motiv pentru care dascălii nu dau randament la locul de muncă.
„Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește. Eventual, dacă ambii membri ai familiei sunt profesori, reușesc să ajungă la ceva ce se numește „nivel de subzistență“, dar mai mult, probabil că nu”, scria în 2014 Klaus Iohannis.
În prezent, cartea încă se găsește la vânzare în mediul online și are un preț la care nimeni nu se aștepta. Mai exact, dacă vrei să cunoști câte ceva din experiențele șefului de stat, trebuie să scoți din buzunar doar 10,11 lei.
O altă carte căreia i-a scăzut prețul în ultimul timp este și „Primul pas”, care se găsește pe Internet la vânzare. Dacă înainte costa 29 de lei, acum se vinde cu doar 20,23 lei.
„Un dialog deschis despre Europa”, varianta în limba română, s-a ieftinit și ea înainte de încheierea mandatului de președinte, de la 59 de lei, la doar 49 de lei, ceea ce i-ar putea aduce vânzări semnificative lui Klaus Iohannis. Există și varianta în limba engleză, care se vinde acum cu 56 de lei, deși înainte avea prețul de 80 de lei.
Președintele Klaus Iohannis se apropie de finalul celui de-al doilea mandat în funcția de președinte al României, marcând astfel un capitol semnificativ în istoria sa politică și în evoluția țării în ultimii ani.
Parcursul său în politică a început în februarie 2013, când s-a alăturat Partidului Național Liberal (PNL), unde a deținut rapid funcția de prim-vicepreședinte. Cu determinare și sprijin din partea colegilor săi, Iohannis a urcat în ierarhia partidului, fiind ales președinte al PNL într-un timp relativ scurt.
Această poziție i-a deschis drumul către o altă provocare majoră – candidatura pentru funcția de președinte al României. În urma alegerilor prezidențiale din 2014, Klaus Iohannis a devenit președintele țării, marcând un moment crucial în cariera sa politică.
În conformitate cu prevederile Constituției, acest pas a însemnat și renunțarea la statutul de membru PNL, deoarece președintele României nu poate face parte dintr-un partid politic pe durata mandatului său. Cu toate acestea, Iohannis a păstrat o legătură activă cu activitățile politice ale PNL, inclusiv în timpul campaniilor electorale.
Cu privire la viitorul său politic, președintele Iohannis a declarat că nu ia în calcul revenirea într-un partid la încheierea mandatului său de la Cotroceni, însă nici nu exclude această posibilitate.
Nu exclud asta. Nu iau în calcul, dar nici nu exclud asta a priori”, a afirmat Iohannis.