27 sept. 2024 | 21:49

Cât a plătit Klaus Iohannis pentru o față de masă de la Palatul Cotroceni. Șeful statului, criticat dur pentru cheltuieille făcute în ultimii ani

Știri generale
Cât a plătit Klaus Iohannis pentru o față de masă de la Palatul Cotroceni. Șeful statului, criticat dur pentru cheltuieille făcute în ultimii ani
Cat a platit Klaus Iohannis pentru o fata de masa de la Palatul Cotroceni

Într-o perioadă de criză economică, Klaus Iohannis a devenit ținta criticilor dure din partea opoziției, care îl acuză de cheltuieli extravagant de mari la Palatul Cotroceni. Recent, au apărut informații despre costurile exorbitante pentru diverse achiziții, inclusiv pentru o simplă față de masă, ceea ce a stârnit indignare în rândul opiniei publice.

Câți bani a cheltuit Klaus Iohannis pentru o față de masă de la Palatul Cotroceni

Potrivit unor date prezentate în emisiunea ”Decisiv” de la Antena 3, Administrația Prezidențială a cheltuit 9.071 de euro pentru o față de masă, sumă care pare exorbitantă în comparație cu veniturile medii ale cetățenilor români.

Alte cheltuieli remarcabile includ 7.000 de euro pentru repararea unei lumini de la piscină și 27.820 de euro pentru tapițarea fotoliilor. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comentat: ”Îmi e greu să accept acest lucru.

Fiecare trebuie să răspundă pentru cheltuielile pe care le face.” Critica sa subliniază distanța dintre stilul de viață extravagant al președintelui și realitățile cu care se confruntă oamenii obișnuiți.

Un stil de viață extravagant la Palatul Cotroceni

În plus față de cheltuielile menționate, s-au alocat și 7 milioane de lei prin rectificare bugetară pentru diferite îmbunătățiri la Cotroceni. Klaus Iohannis a fost adesea văzut petrecându-și vacanțele la vila de protocol de la Neptun, care a fost modernizată cu investiții de 900.000 de euro în piscine și jacuzzi.

Aceste sume ridicate stârnesc întrebări legate de prioritatile financiare ale Administrației Prezidențiale, mai ales în contextul în care mulți români se confruntă cu dificultăți economice.

Citește și Klaus Iohannis e bun de plată. Suma uriașă pe care trebuie să o dea înapoi statului român. Care e motivul!

Călătorii luxuriante și controverse politice

Însă stilul de viață extravagant al președintelui nu se limitează doar la cheltuielile de la Cotroceni. Klaus Iohannis a călătorit recent cu un avion privat de tip Gulfstream G550, în valoare de 60 de milioane de dolari, pentru a participa la a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Acest tip de avion este folosit și de personalități celebre, precum Elon Musk. De-a lungul anului 2023, președintele a efectuat nu mai puțin de 90 de zboruri oficiale, cu o cheltuială totală de aproximativ 40 de milioane de lei, sume pe care Iohannis le consideră justificate prin ”interesele românilor”.

Criticile legate de stilul său de viață și cheltuielile exorbitante au fost amplificate de recentele tentative eșuate ale PNL de a-i oferi lui Klaus Iohannis un post de senator, ceea ce a generat confuzie și dezamăgire în rândul liberalilor. În timp ce președintele României se bucură de luxul de la Cotroceni, cetățenii așteaptă de la el transparență și responsabilitate în gestionarea banilor publici.

Citește și Blonda lui Putin amenință România. Motivul pentru care rușii sunt furioși: „Klaus Iohannis ne-a calomniat ţara”!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Netflix pregătește o comedie fantastică: Despre aventurile unui bărbat divorțat. Video
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro