27 sept. 2022 | 13:25

Cât a crescut darul de nuntă în România, din cauza scumpirilor. Prețul pentru un cuplu

News
Cât a crescut darul de nuntă în România, din cauza scumpirilor. Prețul pentru un cuplu
Cât a crescut darul de nuntă în România din cauza scumpirilor din ultima perioadă. Câți bani scot din buzunar invitații la o nuntă.

Nu e greu să faci doar nuntă în 2022, ci și să fii invitat. Din cauza scumpirilor din ultimul an de zile, organizarea unui astfel de eveniment privat costă mai mult. Cuplurile trebuie să scoată din buzunar sume mari de bani pentru a beneficia de servicii modeste în ziua căsătoriei lor. Află în rândurile de mai jos cât trebuie să plătească invitații la o nuntă. Cât a crescut darul de nuntă în România în acest an.

Cât a crescut darul de nuntă în România în 2022

Organizarea unei nunți în anul 2022 costă cu cel puțin 20 de procente mai scump. Serviciile sunt mult mai costisitoare decât înainte. Dacă în urmă cu doi ani de zile un meniu modest la un eveniment privat costa până în 300 de lei, în prezent prețul celui mai ieftin mediu se apropie de 500 de lei.

Din cauza majorării de prețuri, majoritatea mirilor preferă să facă nunți cu un număr mic de invitați. Potrivit unui reprezentant din domeniu, 90% dintre evenimentele private au un număr de invitați de până la 100 de persoane. Doar 20% dintre nunți mai sunt organizate cu un număr de peste 100 de invitați.

„Noi am crescut preţurile, dar nu direct proporţional cu valoarea inflaţiei. Preţurile pornesc de la 95 de euro până la 130 de euro meniul”, a declarat Alin G., patronul unui restaurant, pentru ziarul Adevărul.

Pe fondul scumpirilor la combustibili, materia primă pentru un meniu normal la o nuntă s-a majorat în unele cazuri chiar și cu 60 de procente. Și serviciile de servire prevăd în prezent un preț dublu față de acum doi ani de zile. Inevitabil, și darul de nuntă pe care trebuie să îl lase invitații la un astfel de eveniment a crescut.

Câți bani trebuie să lase un cuplu la o nuntă în 2022

O regulă nescrisă spune că un cuplu invitat la o nuntă trebuie să lase mirilor o sumă de bani echivalentă cu prețul dublu al mâncării și băuturii. Asta înseamnă că, dintr-un foc, o familie formată din două persoane trebuie să lase în dar la nuntă o sumă de aproximativ 2.000 de lei.

Suma oferită în dar mirilor variază în funcție de calitatea invitatului. Potrivit sursei citate, rudele care sunt apropiate persoanelor care s-au căsătorit trebuie să lase în jur de 700 de lei de persoană. Nașii cuplului căsătorit trebuie să ofere în dar finilor o sumă de minimum 3.000 de lei, potrivit obiceiurilor.

Citește și: Cât e darul de nuntă în alte țări din lume. Românii pun cei mai mulți bani în plic

De obicei, părinții, frații și surorile persoanelor care se căsătoresc oferă cele mai consistente daruri la nuntă. Bineînțeles, acestea variază în funcție de situația financiară a fiecărei familii.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Un copac de lângă Capitală, vizitat de sute de pelerini. Oamenii cred că le poate îndeplini dorințele
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Regele Charles este în doliu: S-a tras cortina peste o comoară naţională!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Medicamente GRATUITE pentru români. GUVERNUL tocmai a DECIS
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro