Cum calculezi darul de nuntă. Formula care te asigură că pui destui bani în plic pentru miri

Cum calculezi darul de nuntă. Formula care te asigură că pui destui bani în plic pentru miri
Cât este darul de nuntă?

Suntem în plin sezon de nunți, mai cu seamă că cei care și-au amânat marele eveniment în anii de pandemie s-au grăbit în vara aceasta să-și ducă la bun sfârșit dorința. O astfel de petrecere este greu de realizat, iar în special mirii trebuie să țină cont de foarte multe detalii pentru ca la final să aibă parte de o amintire deosebită, dar și pentru ca invitații să fie mulțumiți. Cum se calculează darul de nuntă? Există o formulă care te asigură că pui o sumă potrivită în plic pentru proaspeții căsătoriți. Iată despre ce este vorba!

Cum se calculează darul de nuntă: formula care îți arată câți bani trebuie să pui în plic

Nunțile sunt un subiect sensibil în această perioadă pentru mulți. Românii au fost în special martorii multor evenimente de genul acesta în această vară. După anii de pandemie când petrecerile au fost puse pe stop, vara aceasta a reprezentat o mare bucurie pentru cei care au vrut să își unească destinele, dar au amânat petrecerile din cauza crizei sanitare.

Invitațiile nu mai contenesc în vara lui 2022, iar nuntașii trebuie să știe care este cel mai potrivit dar, mai cu seamă în contextul scumpirilor. În primul an de pandemie s-au oficiat aproximativ 81.300 de căsătorii în România, în scădere față de cele aproape 129.000 din anul 2019.

Numărul lor a fost în creștere în 2021, când s-au înregistrat 114.000 de mariaje, iar cuplurile continuă să recupereze anul acesta. Institutului Național de Statistică arată că în luna mai 2022 numărul căsătoriilor a crescut față de luna mai 2021, dar și față de luna aprilie 2022. Mai exact, în luna mai a.c. s-au înregistrat 11.101 căsătorii, cu 4.321 mai multe decât în luna aprilie 2022.

Cât trebuie să lași în plic?

Invitații sunt interesați mai mult acum de cât trebuie să plătească pentru distracția de o zi. Cei care nu sunt obișnuiți cu nunțile nu știu exact ce sumă să ofere. Nuntașii trebuie să ia în calcul unele costuri importante.

Sumele încep de la 6.000 de euro, fără locație și meniu de nuntă la un eveniment restrâns. Cu toate astea, pot să depășească 10.000 de euro, dacă există și o trupă renumită.

Unii obișnuiesc să pună în plic suma lăsată anterior de miri la o nuntă din familia lor. Există totuși diferențe semnificative de ani între evenimente. Suma dăruită se poate calcula astfel: se înmulțește prețul meniului cu 2, ulterior se adaugă o mică parte pentru atmosferă, muzică, decor și o mică amintire.

Urmăriți Playtech.ro și pe