În anii 1990, jocul Tetris le-a făcut românilor copilăria mult mai frumoasă, iar astăzi nostalgicii îl mai pot găsi pe anumite site-uri de anunțuri, dacă vor să-l cumpere și să resimtă bucuria de a-l juca. Cât costă celebrul joc pe consolă pe OLX, în 2022.
Jocul Tetris a cunoscut popularitatea în anii 90, atunci când copiii de toate vârstele se bucurau de câteva minute de pauză, la școală, în spatele blocului sau în confortul propriului cămin, jucându-se pe consolă.
Iată că în 2022, după 30 de ani, românii încă se mai pot juca Tetris, dacă intră pe anumite site-uri specializate în anunțuri, acolo unde pot găsi celebrul joc la un preț accesibil.
Recent, un utilizator de pe OLX a postat un anunț în care oferă detalii despre un joc Tetris din anii 90, păstrat intact, pe care oricine îl poate achiziționa pentru prețul de 100 de lei.
„Joc Tetris. 100 lei. Stare buna atât estetic cât și funcțional. Are multe jocuri. Tetris, formula 1 etc. Sunete. Funcționează cu trei baterii. Are ceas, calculator, alarmă. Trimit doar cu banii de transport în CB, 30 lei. Tel. 07******95”, este un anunț postat recent de o persoană fizică pe OLX.
Citește și Cât a ajuns să coste o monedă de 5.000 de lei din 2003 sau 2004 pe OLX.
Jocurile Tetris se produc și în prezent, în 2022, găsindu-se în diverse variante, atât în magazinele fizice, cât și pe platformele online. Prețul unui aparat nou, fără amprenta timpului, constă, în funcție de capacitate și opțiuni, între 14,28 și 93,97 de lei, la cel mai mare retailer online din România.
Potrivit Wikipedia, Tetris este un joc video creat de Alexei Pajitnov în iunie 1985. Numele jocului a fost derivat din grecescul „tetra”, referindu-se la faptul că piesele sunt formate din patru pătrățele, și „tenis”, care era jocul preferat al creatorului.
Jocul a cunoscut o adevărată explozie în țările est-europene, odată cu apariția jocurilor electronice de mână, generând o adevărată isterie și dependență în anii 90.
Cum se joacă Tetris? Ei bine, jucătorii completează linii prin mișcarea pieselor cu forme diferite care coboară în spațiul jocului. Liniile completate dispar și oferă jucătorului puncte, iar utilizatorul poate să avanseze în completarea spațiilor libere.
Jocul se termină doar atunci când ecranul este plin de cuburi. Cu cât jucătorul poate să amâne completarea ecranului cu atât scorul va fi mai mare. În jocurile de tip multiplayer, jucătorii trebuie să reziste mai mult decât oponenții lor, iar în unele versiuni jucătorii pot să își penalalize adversarii prin completarea unui număr semnificativ de linii.
Vezi și Noua înșelătorie de pe OLX. Așa te lasă hoții fără banii din cont.