Cât a ajuns să coste o versiune a jocului Super Mario Bros în 2021. Suma incredibilă plătită de un fan al jocului

Cât a ajuns să coste o versiune a jocului Super Mario Bros în 2021. Suma incredibilă plătită de un fan al jocului
Cât costă o versiune a jocului Super Mario Bros

Jocul Super Mario Bros a devenit cel mai scump din lume în 2021. Celebrul joc este conceput pentru consola NES, Nintendo Entertainment System. După ce a fost uitată într-un sertar de birou timp de aproape 35 de ani, o copie sigilată a jocului video Nintendo Super Mario Bros, s-a vândut în urmă cu o săptămână, la licitație. Iată cât a ajuns să coste o versiune a jocului Super Mario Bros în 2021.

Cât a ajuns să coste o versiune a jocului Super Mario Bros în 2021

Potrivit celor de la news.ro, o versiune a jocului Super Mario Bros, lansată în 1983, a devenit cel mai scump joc video din lume. Este vorba de cea de-a treisprezecea versiunea jocului, care a fost cumpărat de aproximativ 61 de milioane de euro.

Acest joc a fost găsit într-un sertar, anul trecut. Acesta se afla în ambalajul original, nedesfăcut niciodată. Vânzătorul anonim a mărturisit că, de când a primit cadoul, nu s-a gândit niciodată la asta.

„A rămas în fundul sertarului meu de birou tot acest timp de când l-am primit”, a spus vânzătorul anonim în comunicat.

”Nu m-am gândit niciodată la asta.„ a mai adăugat el, potrivit edition.cnn.com.

Prețul unei versiuni a jocului Super Mario Bros în 2021

Jocul Super Mario Bros 2021, a fost scos la licitație în Dallas, acesta fiind în stare perfectă. Aceste exemplar a devenit cel mai scump joc video din lume. De vânzarea acestuia s-a ocupat casa Heritage Auctions, care nu a fost surprinsă de acest joc, afirmând următoarele, potrivit stirileprotv.ro:

“De când ne-a parvenit acest exemplar, am ştiut că piaţa va găsi acest lucru mai uimitor decât noi”, a explicat Valarie McLeckie, responsabil cu licitaţia.

“Să găsim un alt exemplar din aceeaşi serie de producţie în stare similară este ca şi cum ai căuta o picătură de apă într-un ocean. Nu trebuie să spui niciodată niciodată, dar sunt mari şanse ca acest lucru să fie posibil”, a precizat reprezentanta Heritage Auctions.

Super Mario Bros – cel mai scump joc video din lume

A 13-a versiune a jocului Super Mario Bros, concepută pentru consola NES, Nintendo Entertainment System, a fost cumpărată săptămâna trecută de un fan al jocului, în cadrul unei licitații. Pentru aceasta a fost primită suma record de 660.000 de dolari, echivalentul a 560.000 de euro.

Cu un an în urmă, în anul 2020, aceeași versiune a jocului ”Super Mario Bros”, a fost vândut pentru suma de 114.000 de dolari, echivalentul a 97.000 de euro. În luna noiembrie a anului 2020, s-a vândut un alt joc Nintendo: Super Mario Bros.3. Acesta a doborât recordul, fiind vândut contra sumei de 156.000 de dolari.

Ediția a 13-a a jocului Super Mario Bros

Jocul sigilat a fost clasificat profesional de WataGames și a avut un scor de 9,6 / A +, potrivit unui comunicat de presă, care îl numea: „Cea mai bună copie despre care se știe că a fost clasificată profesional pentru licitație”.

Este, de asemenea, una dintre primele copii ale jocului care trebuie să fie împachetată în loc de a avea un sigiliu autocolant, potrivit companiei de licitație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI