12 mart. 2024 | 15:57

Cât a ajuns să coste o merdenea în Aeroportul Otopeni. Cu banii ăştia mănânci un prânz la un restaurant

News
Cât a ajuns să coste o merdenea în Aeroportul Otopeni. Cu banii ăştia mănânci un prânz la un restaurant
Cât a ajuns să coste o merdenea în Aeroportul Otopeni. Cu banii ăştia mănânci un prânz la un restaurant

Este cunoscut faptul că prețurile mereu au fost mai mari în incinta aeropoturilor din toată lumea, dar în ultima perioadă, acestea au crescut alarmant. În această situație se regăsește și Aeroportul din Otopeni, de care călătorii se plâng tot mai mult. Cât a ajuns să coste o merdenea banală, care în alte locuri se vinde cu 3 lei.

O merdenea, cât un prânz la restaurant

Experiența de a mânca în Aeroportul Otopeni poate fi uneori una costisitoare pentru călători. Deși poate părea că o simplă gustare ar trebui să fie o soluție convenabilă pentru a-ți potoli foamea în timpul așteptării la zbor, realitatea este că prețurile exagerate din acest aeroport pot să îți golească rapid buzunarele.

Pentru călătorii care se confruntă cu ore întregi de așteptare înainte de decolare, magazinele duty-free din interiorul aeroportului devin adesea destinația principală pentru a-și procura necesitățile, cum ar fi apă, cafea sau sucuri.

Însă, conform regulilor, aceștia nu pot trece la controlul de frontieră cu recipiente mai mari de 100 ml, ceea ce îi determină să achiziționeze aceste produse din interior. Cu toate acestea, prețurile practicate în Aeroportul Otopeni pot părea uluitor de mari pentru mulți călători.

O simplă gustare poate să coste un român sau un turist nu mai puțin de 100 de lei de persoană, iar când adăugăm la socoteală și o sticlă de apă și un desert, suma poate crește considerabil. De exemplu, o merdenea cu brânză, care în alte locuri poate fi achiziționată cu doar 3 lei, costă aici 20 de lei, preț echivalent cu o masă completă compusă din carne, garnitură și salată, pe care o găsim la o cantină obișnuită din București.

Chiar și un simplu sendviș, cu salam uscat, are un preț de 55 de lei, o sumă care poate părea exorbitantă atât pentru un român de rând, cât și pentru turiștii străini. Aceste prețuri, deși pot părea nepotrivite, sunt adesea percepute ca o necesitate de către călători, având în vedere lipsa altor opțiuni în timpul așteptării la aeroport.

De ce sunt prețurile mari pe aeroport

Când vine vorba despre călătorii pe distanțe lungi, avionul este de obicei prima opțiune care ne vine în minte. Este rapid, comod și, în general, considerat un mod sigur de transport. Cu toate acestea, odată ajunși în aeroport, observăm adesea că prețurile produselor sunt mult mai mari decât ne-am aștepta.

În zilele noastre, avionul este adesea alegerea evidentă pentru călătoriile pe distanțe mari. Este o modalitate eficientă și practică de a ajunge de la un punct la altul, oferind uneori și tarife mai accesibile. Cu toate acestea, mulți dintre noi constatăm că economiile pe care le facem la biletele de avion sunt compensate de prețurile exorbitante din aeroport.

Un aspect important de luat în considerare este că magazinele din aeroport sunt de obicei private și, prin urmare, proprietarii acestora plătesc chirie pentru spațiul ocupat. Această chirie este adesea foarte ridicată, ceea ce îi determină pe comercianți să majoreze prețurile produselor pentru a-și acoperi costurile.

Astfel, este de înțeles de ce prețurile din magazinele de aici sunt mai mari decât în alte locuri. În plus, în multe aeroporturi din întreaga lume, există restricții și reguli stricte privind prețurile produselor vândute acolo. Acest lucru se datorează dorinței de a proteja interesele călătorilor și de a evita exploatarea prețurilor excesive.

Cu toate acestea, pentru a-și asigura profitabilitatea, comercianții pot percepe prețuri semnificativ mai mari pentru produsele lor, chiar și de trei ori mai mari decât în alte locuri. Chiar dacă pentru clienți pare frustrant, majoritatea se adaptează și continuă să cumpere tot ce au nevoie, precum alimente sau cadouri pentru cei dragi.

Ce poți cumpăra din Duty Free

Unul dintre cele mai populare produse cumpărate din duty-free sunt parfumurile și produsele cosmetice. Magazinele duty-free oferă o gamă largă de parfumuri de lux, de la cele mai cunoscute branduri internaționale până la cele mai exclusive și de colecție. De asemenea, gama de produse cosmetice este impresionantă, cu o varietate de produse de îngrijire a pielii, machiaj și alte accesorii de frumusețe.

Pentru cei care apreciază băuturile fine, magazinele duty-free sunt o adevărată oază. Aici, puteți găsi o selecție vastă de băuturi alcoolice, de la whisky și coniac la vinuri și șampanie, toate disponibile la prețuri avantajoase în comparație cu cele din magazinele obișnuite.

Pentru călătorii care sunt în căutare de suveniruri sau cadouri, magazinele duty-free oferă și o varietate de opțiuni. De la accesorii de modă și bijuterii până la produse locale și suveniruri tradiționale, există ceva pentru fiecare gust și buget.

În plus față de produsele menționate mai sus, magazinele duty-free pot oferi și alte articole utile pentru călătorii, cum ar fi electronice, produse alimentare și băuturi nealcoolice, produse pentru îngrijirea personală, articole pentru fumători și multe altele.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro