Cât a ajuns să coste cartea lui Klaus Iohannis, „Pas cu pas”. Oricine și-o poate permite acum

Cât a ajuns să coste cartea lui Klaus Iohannis, „Pas cu pas”. Oricine și-o poate permite acum
Klaus Iohannis și cartea autobiografică „Pas cu Pas”

În 2014, când actualul președinte Klaus Iohannis era grațiile românilor, lua decizia de a-și lansa un volum personal. Denumit „Pas cu Pas”, volumul avea să fie lansat în acel an, fiind inclusă și în agenda celebrului târg de carte Gaudeamus. Cartea, după cum arată datele, a devenit imediat un bestseller, dar la 8 ani de atunci, a ajuns să coste surprinzător de puțin.

Klaus Iohannis și cartea autobiografică „Pas cu Pas”

După o campanie electorală dură, și pe fondul unei creșteri a popularității PNL, Klaus Iohannis reușea să câștige Alegerile Prezidențiale din 2014. În același an, primul om al statului român lansa în cadrul Gaudeamus primul său volum de carte, chiar la câteva zile după al doilea tur de scrutin.

Cartea, intitulată „Pas cu Pas”, este în fapt un volum autobiografic, apărut la editura „Curtea Veche”. Klaus Iohannis își lansa volumul pe 18 noiembrie 2014, la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional „Gaudeamus – Carte de învățătură”.

În cartea sa de 200 de pagini, Iohannis descrie atât întâmplări din culise, cât și momente mai puțin cunoscute din viața sa publică. Pentru prima dată, noul președinte al României vorbește deschis, într-o carte autobiografică, despre copilărie, perioada adolescenței, sora sa, soția sa, viața de student la Cluj și cariera de profesor.

„Am adunat în această carte momente din viața mea publică, încercând să refac, din ceea ce memoria mea a selectat, traseul meu profesional care m-a adus de la catedra de Fizică la ipostaza de candidat la președinție. Am inclus în ea și aspecte personale, dar nu am făcut-o neapărat pentru a răspunde curiozității celorlalți.

(…) Este timpul ca valorile de performanță să fie puse în acțiune tocmai pentru ca aspirațiile de atâta vreme să se transforme, în sfârșit, în realități palpabile: stabilitate economică, prosperitate și certitudinea că am pășit, pas cu pas, pe drumul cel bun”, spunea Iohannis într-un comunicat.

Cartea s-a vândut imediat, devenind un adevărat bestseller, fiind urmată de un al doilea volum, intitulat „Primul Pas”. Volumul avea să fie lansat un an mai târziu, la aceeași editură, în cadrul Salonului Internațional „Bookfest” din 20-24 mai 2015.

Cartea a ajuns un chilipir

După mai multe relansări ale primului volum, și chiar într-o ediție tradusă în chineză, cartea semnată de președintele Klaus Iohannis a intrat la vânzare, atât în librării, cât și pe site-urile de specialitate din țară. Astăzi, la o simplă căutare, aflăm că prețul cărții a scăzut, deși la momentul lansării, prețul era unul relativ ieftin, și anume 15 lei, conform site-ului Curtea Veche, unde astăzi prețul este de 13 lei.

Pe site-ul celor de la eMag, aceeași carte o găsim cu 3 lei mai ieftină, decât prețul oferit de editură, aici cartea fiind vândută cu 11 lei. Același lucru îl vom constata dacă intrăm și pe site-ul celor de la Elefant, numai că aici prețul de vânzare este mai sus puțin, în raport cu prețul inițial, și anume 14.45 lei.

Așa că, dacă sunteți interesați de acest volum, și de continuarea acestuia, la o simplă căutare veți găsi oferte ieftine în aceste zile. Baftă la lectură!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI