În toată lumea sportul s-a oprit, cu mici excepții. Fotbalul a închis vedetele în vilele lor, tenismenii mai servesc doar la perete, iar arenele se transformă în spitale de campanie. Piața pariurilor s-a prăbușit și ea.
Agențiile sunt închise, astfel că oferta este goală. Acum, în lista pariorilor și-au găsuit loc competițiile de jocuri video. Astfel că, campionatele de FIFA sau meciurile de DOTA, CS GO sau Starcraaft au ajuns să aibă miză. Cotele variază, iar oferta e diversă.
Cu toate acestea, pasionații de fotbal pot să privească și la oferta venită din patru campionate ale lumii unde criza sanitară nu a ajuns. În Belarus, Burundi, Nicaragua și Tadjikistan, fotbalul nu s-a oprit, astfel că derby-urile sunt urmărite cu sufletul la gură, între Istiklol și Khujand.
Așadar, o industrie prin care circulă anual, doar în România, câteva miliarde de euro a ajuns să depindă de doar câteva meciuri, iar situația este asemănătoare peste tot prin lume. Acum jucătorii pot paria pe temperaturile maxime din orașe ca Huston, Los Angeles sau Philadelphia. De asemenea, se fac pariuri pe precipitațiile preconizate, dar și pe emisiuni de televiziune populare, ca American Idol sau Westworld.
„Încercăm să facem față pierderii sportului”, a precizat producătorul de cote al agenției de pariuri Bovada, citat de New York Post.
Oferta nu poate acopri însă pierderea sportului. Astfel că, volumul pariurilor a scăzut cu peste 95% într-o vreme în care piața era în creștere. În SUA, datele statistice indicau că industria pariurilor urma să ajungă la 8 miliarde de dolari, iar în Marea Britanie piața pariurilor sportive a atins 3,2 miliarde de lire în 2019.
Efectele crizei sunt greu de estimat pentru moment, iar pierderile în domeniul pariurilor sportive urmează să crească în funcție de durata perioadei în care sportivii au luat această pauză.
Chiar și așa, casele de pariuri generează venituri din cazinourile online, jocurile de bingo sau turneele de poker, iar pariorii înrăișți sunt dispuși să mizeze banii pe jocurile virtuale.