Cascada din România care detronează Bigăr. Unde se află acest loc desprins din basme VIDEO

Cascada din România care detronează Bigăr. Unde se află acest loc desprins din basme VIDEO
Cascada din Romania care detroneaza Bigar

După ce s-a prăbușit cascada Bigăr, o altă formațiune de apă atrage atenția turiștilor din România. Care este noua destinație turistică favorită a românilor și nu numai. Are o înălțime de 9 metri și o priveliște care îți taie răsuflarea. Unde se află acest loc desprins din basme

Cascada din România care detronează Bigăr

Cascada Bigăr ar putea fi detronată în preferințele turiștilor. Destinația turistică favorită a celor care vizitează munții Carpați pare să fie cascada Vadu Crişului, din judeţul Bihor, din munţii Pădurea Craiului. Această minune a naturii surclasează Bigărul atât ca mărime cât şi ca frumuseţe.

Are o înălțime de 9 metri și acoperă spectaculos vegetația de mușchi și licheni precum o perdea de apă, curgând într-un bazin săpat de apă în calcar.

Datorită cadrului natural spectaculos în care se află, cascada de la Vadu Crișului este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din România. Din anul 1955, peștera Vadu Crișului și cascada, cu întregul defileu, au fost declarate rezervație naturală.

Se poate ajunge la baza cascadei, urmând o cărare destul de abruptă, de unde se poate admira de aproape căderea de apă. Cascada poate fi admirată și de cei ce călătoresc cu trenul pe ruta Oradea-Cluj.

Cum se poate ajunge la cascada de la Vadu Crișului

  • cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea
  • cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.
  • cu mașina dinspre Vadu Crișului: îți poti lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergi pe calea ferată sau urmezi noul traseu turistic Cerc Roșu.
  • cu mașina dinspre Șuncuiuș: îți poti lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera.

De ce s-a prăbușit cascada Bigăr

Cascada Bigăr, considerată cea mai frumoasă din lume, s-a prăbușit pe data de 7 iunie 2021. Celebra formațiune de apă s-a prăbușit sub propria greutate, după ce piatra din care era formată s-a desprins. Destinația turistică de la Bigăr era vizitată, în medie, de 100.000 de turiști pe an:

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, a anunțat Regia Nationala a Pădurilor – Romsilva.