De ce s-a prăbușit, de fapt, cascada Bigăr. Este considerată cea mai frumoasă din lume

De ce s-a prăbușit, de fapt, cascada Bigăr. Este considerată cea mai frumoasă din lume
De ce s-a prăbușit, de fapt, cascada Bigăr. Este considerată cea mai frumoasă din lume

Considerată și desemnată cea mai frumoasă cascadă din lume, Cascada Bigăr s-a prăbușit astăzi, 7 iunie.

De ce s-a prăbușit, de fapt, cascada Bigăr

Situată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Cascada Bigăr s-a prăbușit sub propria greutate. Piatra din care era formată cascada s-a desprins din cauza greutății. Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, a anunțat Regia Nationala a Pădurilor – Romsilva.

Cascada Bigăr din Caraș-Severin a fost desemnată cea mai frumoasă din lume și era vizitată de peste 100.000 de turiști în intervalul 2017-2018, după ce zona a fost amenajată eco-turistic.

Președintele Consiliului Județean Caraș – Severin s-a declarat șocat de evenimentul nefericit.

„Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, pentru News.ro. 

Cascada Bigăr se află în Valea Minisului, adică la jumătatea drumului dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B. 

Imaginile cu Cascada Bigăr prăbușită sunt dezolante și reprezintă o mare lovitură pentru turismul din zonă. În videoclipul de mai jos se poate vedea cum o mare bucată din cascadă este desprinsă și căzută în Minis.

În anul 2013, site-ul american The World Geography a desemnat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI