Casa Prințului de Wales din Viscri poate fi vizitată, întrucât este acum deschisă publicului. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri, județul Brașov, este parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ea a fost achiziţionată în anul 2006, în urma vizitelor ASR Prinţul de Wales în zonă. Până anul trecut, casa de la Viscri a funcţionat ca pensiune. Iată ce poți vedea aici.
Casa Prințului Charles din Viscri este deschisă publicului. Proprietatea găzduiește două expoziții speciale cu accent pe conservarea florei spontane și a patrimoniului construit, respectiv expoziția de artă și carte botanică Transylvania Florilegium și expoziția de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.
„Întrucât turiștii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă și să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prințul de Wales o are cu satul, Fundația Caritabilă a Prințului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbește despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradițională, agricultura durabilă, protecția biodiversității și a valoroasei noastre moșteniri culturale”, a spus Mihai Grigore, administrator Casa Prințului de Wales din Viscri.
Casa din Viscri a prințului Charles a funcționat până anul trecut ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în transformarea unei case simple case de la țară într-un spațiu în care turiștii pot aprecia frumusețea arhitecturii tradiționale și pot să deguste din produsele locale, în timp ce se bucură de natură.
De asemenea, turiștii pot afla informații despre școlile de vară organizate de Fundația Prințului de Wales din România, dar și despre un proiect special de grădinărit implementat pentru copiii din sat.
În casa de la Viscri se organizează și ateliere de restaurare tradiţională şi de ţesut, precum şi cursuri de agricultură. În afară de casa din Viscri, prinţul Charles mai deţine și o proprietate în Valea Zălanului, judeţul Covasna, care este, la fel, deschisă turiştilor.
Cei care doresc să vină aici trebuie să știe că vizita în Viscri este ca o întoarcere în timp. Casele sunt vechi chiar și de sute de ani, cele mai multe fiind nerenovate, însă ele poartă un farmec aparte, vopsite în culori palide și cu obloane la ferestre. De asemenea, din când în când mai trece câte o căruță pe drumul de țară prăfuit și denivelat.