Cartierul nou care se ridică acum în București. Va fi căutat de mulți români, este copiat după altul impresionant

Cartierul nou care se ridică acum în București. Va fi căutat de mulți români, este copiat după altul impresionant

Vești bune pentru bucureșteni! O campanie are de gând să dezvolte în Capitală un nou ansamblu rezidențial, care va include în jur de 6.000 de locuințe. Compania Impact Contractor & Developer are în plan să contruiască apartamentele pe o suprafață de 26 de hectare din zona Prelungirea Ghencea.

Cartierul nou care se va construi în București

Tot proiectul se numește Greenfiled West și va avea în componență peste 5.500 de locuințe. Iată care va fi și termenul de finalizare al proiectului! Clădirile vor avea același model ca și Greenfield Băneasa.

Investiția va costa aproximativ 233,6 milioane de euro și va avea mai multe faze de dezvoltare. La început, compania nunță că vor construi un număr de 623 de locuințe, cu o valoare brută de dezvoltare de 75 de milioane de euro. Pentru cei care vor dori să-și cumpere o locuință în Greenfiled West, trebuie să știe că în apropierea complexului rezidențial se va construi și un centru comercial cu o suprafață de 7.200 de mp.

Compania Impact Contractor & Developer a anunțat că termenul de finalizare al ansamblului rezidențial va fi în anul 2031.

Cât a costat întregul proiect și când va fi finalizat

Gheorghe Ianciu, acționarul majoritar al companiei Impact, dezvăluia că tot conceptul proiectului a fost deja realizat, însă din cauza unor probleme de ordin juridic, lucrările au fost amânate.

Dezvoltatorul companiei s-a judecat mai mulți ani la rând cu Statul român pentru terenul din Prelungirea Ghencea asupra dreptului de proprietate, conform economica.net. Tot terenul era evaluat la circa 22 de milioane de euro și a fost cumpărat de Impact în 2006. Cele 25,9 de hectare au aparținut Institutului Pasteur, privatizat în 2000.

Abia în 2019, instanța a decis că Impact are drept de proprietate asupra terenului, dar Statul Român și Primăria București au făcut apel împotriva acestei decizii.

Compania Impact Developer & Contractor SA, cea care va construi complexul rezidențial Greenfiled West, a luat naștere în anul 1991 și este primul dezvoltator imobiliar privat din România. Până acum, compania a dezvoltat 17 ansambluri rezidenţiale, peste 450.000 mp construiţi şi aproape 5.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Gheorghe Iaciu este acționar majoritar al companiei. El mai deține și centrul comercial Doraly din Afumați. Asociatul lui, Adrian Andrici, deține 15,92%, alături de alte persoane juridice (12,99%) și fizice (11,11%).