16 aug. 2022 | 14:52

Cartierul din București unde găsești cele mai ieftine apartamente. Prețurile sunt decente și acum

Diverse
Cartierul din București unde găsești cele mai ieftine apartamente. Prețurile sunt decente și acum
Piața românească de imboliare rezidențiale și riscul unei bule în 2022

Criza ultimilor ani, dar și actuala situație, a dus la o nouă posibilă criză. Se tot vorbește de piața românească de imboliare rezidențiale și riscul unei bule în 2022. Specialiștii din piață încearcă să tragă semnale de alarmă cu privire la această situație. Cu toate că prețurile materialelor au crescut se construiește și se vinde în continuare la prețuri extrem de mari. Dar, există totuși zone unde prețurile sunt extrem de ieftine. De exemplu, există, conform datelor, cartierul din București unde găsești cele mai ieftine apartamente. Specialiștii spun că prețurile sunt decente și acum.

Piața românească de imboliare rezidențiale și riscul unei bule în 2022

Studiile din acești ultimi doi ani, 2021 și 2021, arată că măsurile de distanțare socială fără precedent adoptate de către autoritățile au reconfigurat valoarea locuinței pentru fiecare individ în parte. Locuința a fost întotdeauna un subiect sensibil, datorită funcțiilor pe care le poate îndeplini simultan.

Pentru din acest motiv, piața rezidențială a stat la baza celor mai grave probleme economice și financiare cele mai grave din întreaga lume. Acest gen de probleme au evidențiat legătura strânsă dintre dinamica prețurilor imobiliare și stabilitatea financiară și macroeconomică.

Piața imobiliară rezidențială din România a fost grav afectată de criza financiară, din cauza creșterii nesustenabile a prețurilor locuințelor. Această situație a fost însoțită și de creșteri mari ale volumului construcțiilor și ale creditării.

În urma crizei din 2008, activitatea pieței imobiliare din România a suferit o corecție puternică care a afectat toate sectoarele economice. Prin urmare, sectorul imobiliar piața imobiliară este considerată o sursă importantă de risc pentru stabilitatea financiară.

Astfel a intrat sub monitorizarea atentă a autorităților naționale și europene. În plus, începând cu 2016, România a început o nouă etapă de expansiune a pieței imobiliare activității. Din aceste motive, dinamica pieței imobiliare rezidențiale pieței rezidențiale din România trebuie analizată cu atenție în contextul actual al pandemiei, pentru a preveni eventualele efecte negative asupra stabilității macroeconomice naționale.

Cei doi ani de pandemie, plus celelalte crize, au adus noi modificări în piață. Creșterea prețurilor la materialele de construcții, în unele cazuri cu 100%, au determinat și creșterea prețurilor de vânzare în zona rrezidențială. De altfel trendul era anticipat de analiștii pieței încă de anul trecut.

Vezi și:  Prima mare companie care părăsește România. Decizie șocantă luată în București: „Mergem în Spania”

Care este cartierul din București unde găsești cele mai ieftine apartamente?

Cu toate astea, paradoxal, există încă zone unde apartamentele se vând sub actualul barem mediu de prețuri din această piață. Conform celor de la Impact.ro, există cartierul din București unde găsești cele mai ieftine apartamente. Conform publicației, și certificate de specialiști, aici prețurile sunt decente și acum.

Jurnaliștii Impact spun că prețurile la apartamentele vândute în zone, precum 1 Mai – Domenii; 13 Septembrie; Alba Iulia, Bucureștii Noi – Dămăioara; Floreasca – Dorobanți; Moșilor; Universitate – Kogălniceanu și Victoriei – Romană, sunt mult mai mici decât în zone, precum Alba Iulia și 13 Septembrie. La nivelul anului 2021, inclusiv în zona Alba Iulia și 13 Septembrie se înregistrau mici scăderi de prețuri, dar nu atât de mari ca în zonele menționate anterior.

Pentru că vorbeam de cartierul din București unde găsești cele mai ieftine apartamente, trebuie menționat că Berceni ocupă primul loc când vine vorba de prețurile mici la care se vând astăzi apartamente. O să pară ciudat, dacă facem comparația prețului unui apartament cu două camere în Berceni, la nivelul anului trecut.

Conform datelor, în iulie 2021 un astfel de apartament se vindea cu 58.476 de euro. În aceeași perioadă, iulie, dar în 2022, un apartament cu două camere, se vinde în Berceni cu  62.867 de euro, adică în creștere cu 7,5%. Deși prețul a crescut, comparativ cu celelalte zone, este mult sub prețul practicat la aceeași dată.

Pe locul secund, cartierul Berceni este urmat de Drumul Taberei, în zona Ghencea. Aici un apartament de două camere se vindea cu 66.115 euro în iulie 2022. Situația este aceeași ca și în cazul exemplului anterior, aici fiind vorba de o creștere de 11% a prețului, față de anul anterior.

Dacă dispui de bani și vrei să cumperi un apartament, dar sub pragul de 80.000 de euro, vei găsi ceva mai ieftine și în zonele Grivița, Titan, sau Dristor. Apartamente ieftine în 2022 se mai pot găsi și în Pantelimon, Dămăroaia, Domenii, Iancului, Mihai Bravu și Ștefan cel Mare.

Piața imobiliară ar putea „exploda”

Creșterea economică de după anul 2000 a stimulat dezvoltarea sectorului imobiliar, a pieței imobiliare din România. Dezvoltarea economică și financiară, alături de creșterea excesivă a creditării și intrările mari de capital au contribuit la formarea unei bule imobiliare semnificative.

Specialiștii spun că a fost caracterizată prin speculații investiții speculative și de creșteri nesustenabile ale prețurilor locuințelor. În urma crizei, prețurile locuințelor au suferit o puternică corecție negativă.

Acest aspect a scăzut cu 70% între 2008 și 2014. Piața și-a revenit ușor din 2015. Începând cu cu 2016, sub presiunea cererii, a intrat într-o nouă fază de expansiune.

Concluzie

Efectele pandemiei Covid-19 asupra cererii și ofertei de locuințe au fost observate încă din primele săptămâni ale stării de urgență. Atunci interesul populației pentru achiziționarea de locuințe și numărul de locuințe listate pentru vânzare au scăzut brusc.

Precauțiile de distanțare socială au redus vizionările de case,. În tot acest timp incertitudinea a determinat mai mulți cumpărători să amâne cumpărarea unui imobil, ceea ce a dus la o scădere considerabilă a numărului de tranzacții imobiliare.

În timp ce cererea și oferta de locuințe au reacționat imediat la măsurile administrative închiderile, efectele asupra prețurilor au fost întârziate. Prețurile au rămas relativ constante în timpul stării de urgență, dar, după relaxarea treptată, au început să să scadă ușor.

Deși datele arată că epidemia de Covid-19 a avut un efect ușor negativ efect ușor negativ asupra pieței imobiliare din România, în principal la începutul pandemiei, impactul pe termen lung va depinde de durata crizei și de efectele măsurilor luate de autorități.

Din acest motiv, piața imobiliară trebuie să fie monitorizată îndeaproape pentru a identifica la timp posibilele efecte negative ale pandemiei, spun analiștii din piața imobiliară.

Parteneri
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Marea trădare a lui Meghan. Ce lovitură pentru Harry
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
ADEVĂRUL despre PENSII! Un MILION de ROMÂNI sunt AFECTAȚI DIRECT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro