S-a aflat care este cartierul din București de unde oamenii fug fără să se mai uite la bani. Au dat o avere pe apartamente, iar acum le vând pe nimica toată. Fac asta după ce au constatat că le trebuie zeci de minute doar pentru a ieși din cartier.
Peste 6.000 de români care şi-au cumpărat case în cel mai mare complex imobiliar din Nordul Bucureştiului, Greenfield, nu mai știu ce să facă.
Doar ca să iasă din cartier spre București trebuie să stea zeci de minute la cozi şi să ocolească. Singura variantă directă ar fi fost un drum forestier, dar acesta a fost blocat.
Locatarii sunt victimele unui conflict între dezvoltator, Romsilva şi două primării. Astfel, românii care locuiesc în Greenfield își vând apartamentele și pe 90000 de euro, în contextul în care au plătit pentru este 140000 de euro, numai să scape de acolo.
„E la fel de îngrozitor în fiecare dimineaţă/ Ai pus în cap o întreagă comunitate/ Oamenii au început să vândă apartamentele/ Romsilva a declarat că pe o parcelă NU se poate circula şi au închis drumul/ Sunt nişte pseudoprobleme/ Nu cred că e problemă de poluare„, sunt doar câteva dintre părerile locatarilor din Greenfield.
Cartierul Greenfield din nordul Bucureștiului este dovada că unde nu-i drum, vai de locuitori. „Cât e batjocura asta? Ce înseamnă Sectorul 1? Ce înseamnă Bucureşti?”, sunt întrebările unui şofer.
În speranța că nu vor mai petrece zeci de minute în coloană pentru a ieși din cartier, locatarii pleacă cu noaptea-n cap din case.
Chiar și așa, nu de multe ori au parte de libertate în trafic, pentru că o singură alee cu o bandă pe sens este unica lor variantă de ieşire din cartier. Dar, ieșirea este în județul Ilfov, nicidecum în București.
La orele 7 ale dimineții mii de locuitori din Greefield se pregătesc să plece la servicu sau la școală însă nu au pe unde.
„Acum am 45 de minute de când am plecat de acasă/ Cu totul, cam o oră şi jumătate stau eu în maşină/ Noi ne-am retras copiii pentru două luni de la grădiniţă”, se mai vaită locatarii ansamblului de lux.
Când poliția locală se află la fața locului lucrurile se desfășoară un pic mai bine, însă Poliția Locală nu are oameni pe care să îi trimită în zonă în fiecare zi.
Toate necazurile celor 6000 de oameni au început de la un petic de drum prin pădure care, odată închis, a rupt legătura cu oraşul.
„Pe lângă bariera care a fost pusă aici în luna ianuarie de Ocolul Silvic, în lateral, drumul a fost blocat încă o dată cu un buştean. A fost făcută inclusiv o gaură aici ca oamenii să nu mai poată să treacă nici măcar pe jos”, mai arată Observator.
„Este fond forestier. Accesul în fond forestier este interzis”, declară Mugurel Ghinescu, şeful Ocolului Silvic Bucureşti.