De ce s-au închis magazinele Carrefour dintr-o țară europeană. Reacția oficialilor

De ce s-au închis magazinele Carrefour dintr-o țară europeană. Reacția oficialilor
Carrefour închide toate magazinele dintr-o țară din Europa: decizia companiei

Carrefour a luat o decizie uriașă în urmă cu câțiva ani, dar care a fost finalizată abia în 2022, chiar la începutul noului an. Șefii celebrului retailer cunoscut în toată lumea părăsește definitiv piața dintr-o țară din Europa. Acest lucru se petrece după 17 ani în care clienții au iubit această marcă.

Carrefour închide magazinele dintr-o țară din Europa: decizie neașteptată după 17 ani

UPDATE 6 ianuarie 2022: În urma materialului publicat inițial, oficialii Carrefour România au emis un drept la replică. Îl redăm integral în cele ce urmează:

„În luna decembrie a anului 2017, Carrefour a încetat parteneriatul pe care îl avea cu compania Retail Value Stores din Slovacia. În următoarele 6 luni, orice element de identitate a brandului Carrefour din cele 5 magazine existente a fost definitiv eliminat, întrucât aceste magazine erau deja operate de Retail Value Stores. De atunci, grupul Carrefour nu a mai semnat niciun alt acord de franciză în Slovacia”, menționează oficialii Carrefour România.

Știrea inițială:

Clienții Carrefour au fost luați pe nepregătite din cauza unei hotărâri neașteptate din partea lanțului de supermarket preferat. Carrefour părăsește definitiv piața slovacă. Retaliler-ul s-a retras de pe piața aceasta după 17 ani de prezență, arată portalspozywczy.pl.

Conform informațiilor sursei citate, ultimul hipermarket Carrefour din Slovacia a fost închis săptămâna trecută. Acesta a fost situat în centrul comercial din Bratislava. Retail Value Stores, francizatul mărcii Carrefour din Slovacia, este în pericol de prăbușire de ceva timp.

Compania a început să își închidă pe rând magazinele încă din cursul anului trecut. Planurile restructurate ale companiei au fost anunțate din anul 2016, iar Retail Value Stores a primit finanțare suplimentară de la investitorul Jozef Špirko. El spunea la acea vreme că întreaga companie se angajează să continue operațiunile Carrefour în Slovacia și să pună astfel pe picioare afacerea.

Un alt detaliu pe care l-au luat la cunoștință cetățenii a fost în dreptul unui nou lanț de supermarket-uri pe care ar putea să îl îndrăgească. Mai exact, unul din site-urile slovace spune că Lidl are în vedere preluarea magazinelor din Bratislava.

Probleme de sărbători

Acest lanț de magazine continuă să aibă succes la noi în țară, motiv pentru care și controalele s-au în mulțit în special de sărbători. Aminitm că ANPC a oprit de la comercializare peste 550 de kilograme de produse alimentare din magazinele Profi și Carrefour din Predeal și Bușteni în urma unor controale efectuate în zilele premergătoare Crăciunului.

ANPC a oprit definitiv de la comercializare peste 150 de kilograme de produse alimentare și a oprit temporar atunci de la vânzare peste 400 de kilograme de produse alimentare. De asemenea, autoritățile au aplicat 4 amenzi contravenționale în valoare de 53.000 de lei și un avertisment.

Alte abateri constatate de ANPC au fost: omercializarea de legume – fructe cu modificări organoleptice, lovituri mecanice, pete, deshidratate, consistență moale, improprii consumului uman; utilizarea unor vitrine frigorifice la diverse raioane (zarzavat, congelate etc.) și a unor spații de frig insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, suprafețe cu rugină, urme de insecte.

Acțiunile de verificare de pe Valea Prahovei au făcut parte din activitatea Comandamentul de Iarnă 2021 al ANPC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI