Alertă alimentară la Carrefour România. Produsul a fost retras de urgență, nu îl mâncați

Alertă alimentară la Carrefour România. Produsul a fost retras de urgență, nu îl mâncați
Alertă alimentară la Carrefour România

E alertă alimentară la Carrefour România, unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din țară. Un anumit produs a fost retras de urgență de la comercializare. Acest lucru s-a menționat într-o informare publicată azi de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Iată ce produs a fost retras de la raft și ce pericol prezintă mai ales pentru femeile gravide, dar și pentru persoanele cu un sistem inumitar scăzut!

Ce produs alimentar a fost retras de urgență de la Carrefour România

Carrefor România a inițiat deci retragerea de la comercializare a unui produs din carne de porc, și anume, toba de porc „Drag de România”, produsă de SC Marcel SRL, din cauza evidențierii prezenței bacteriei Listeria monocytogenes, fapt indicat într-o informare publicată azi pe site-ul ANSVSA.

„Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare:
TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA, Cod EAN: 2955660000000, Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 , Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se specifică în anunţ.

Acest produs alimentar a mai fost retras de la comercializare și pe 13 noiembrie

Prin urmare, cei care au consumat produsele mai sus amintite și care prezintă febră simplă sau cu dureri de cap sunt rugați să consulte un medic și să raporteze acest consum.

Retailerul a mai avertizat și în ce privește femeile gravide sau persoanele cu imunitate scăzută sau cele în vârstă, care trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. De menționat este că aceste simptome pot să indice spre listerioză, o boală potențial gravă, cu un timp  de incubație de până la opt săptămâni.

ANSVSA a spus că circa 1,5 tone (1.466,367 kg) de tobă de porc produsă de aceeaşi societate , SC Marcel SRL Iaşi, ce a fost depistată cu listeria, a fost distribuită în zeci de oraşe din România, dar şi în țări precum Italia, Germania, UK şi Irlanda.

Tot ANSVSA a transmis alerta prin SRAFF pentru retragerea şi rechemarea produsului. Datele când aceste loturi expiră sunt: 14.12.2021, 17.12.2021, 24.12.2021, 27.12.2021, 29.12.2021, 01.01.2022.

De precizat este și că la data de 13 noiembrie, Carrefour a mai retras de la comercializare un lot din produsul tobă de porc „Drag de România”, tot din cauza acestei bacterii care cauzează boala denumită listerioză. O atenție specială este în cazul femeilor însărcinate, nou-născuților, pacienților imunodeprimați sau persoanelor cu afecțiuni, precum diabetul zaharat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI