Carobul, noua leguminoasă consumată de români. Toți o vor pentru beneficiile uimitoare

Carobul, noua leguminoasă consumată de români. Toți o vor pentru beneficiile uimitoare
Carobul, cea mai noua leguminoasa consumata de romani

Puțini sunt cei care știu ce este carobul sau pudra de roșcove. Acesta a devenit însă tot mai cunoscut prin prisma proprietăților nutriționale și al beneficiilor asupra organismului uman.

Carobul, noua leguminoasă consumată de români

Dacă nu știai, carobul se regăsește în categoria leguminoaselor, ca și soia, mazărea, fasolea sau lintea, iar copacul care face tecile carobului se numește Ceratonia siliqua. Tecile au culoare maronie și au pulpă și semințe. Grecii au cultivat copacul încă de acum 4.000 de ani. El se mai numește și ”ciocolată naturală”.

Astfel, pudra de carob sau pudra de roșcove, după cum se mai cheamă, se obține prin măcinarea tecilor, iar semințele nu se consumă. Această pudră este naturală și seamănă cu cea de cacao. Dar în comparație cu pudra de cacao, pudra de carob are gust dulceag și poate să fie consumată așa, fără a mai fi nevoie de alți îndulcitori.

Ce proprietăți are pudra de carob

Ea este o proteină completă, cu un conținut bogat în antioxidanți, fibre, fier, magneziu, potasiu, cupru și vitamine din complexul B. Această pudră are un conținut mare de calciu, având și un raport perfect de calciu și fosfor. Pudra de carob are în componență zaharuri precum cele din fructe.

Ce beneficii are pudra de roșcove asupra organismului

Ea este un adjuvant în lupta cu alergiile. Ea poate să fie consumată și de persoanele în siguranță de persoanele ce suferă de astm sau de boli alergice auto-imune. Ea ajută la îmbunătățirea digestiei și combaterea balonării. Pudra de roșcove contribuie într-o mare măsură la reglarea nivelului de colesterol din sânge, dar și la menținerea unui nivel optim de zahăr. Fibrele pe care le conține au un efect calmant ce ajută la ameliorarea durerilor de stomac. Cu un conținut bogat de tanini, aceasta ajută în lupta cu refluxul gastro-esofagian. Această pudră mai ajută la prevenirea anemiei, chiar și la copii, fiind sigură pentru alimentația lor încă de la începutul diversificării.

Pudra de roșcove ajută la ameliorarea simtomelor de răceală, cu toate că este numai bună pentru această perioadă a anului. Deoarece are un conținut scăzut în calorii, ea poate fi introdusă fără probleme în dieta zilnică chiar și în ce privește slăbitul.

Pudra de roșcove este un ingredient ce poate fi utilizat în rețete diverse, de la deserturi până la feluri principale. Se recomandă consumul unei lingurițe de carob pe zi. Ea nu are contraindicații și se poate consuma de către oricine. Deși s-a dovedit a fi un produs sigur pentru organism, se recomandă consultul medicului dacă vrei să o incluzi în dieta zilnică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI