Pe măsură ce valorile afișate de termometre cresc, iar ploile ne dau pace, tot mai mulți români profită de vremea frumoasă pentru a petrece mai mult timp în aer liber. Dacă vrei să îți încânți prietenii și familia cu preparate delicioase la următorul picnic la iarbă verde, trebuie să ții cont de un sfat prețios. Află, din rândurile de mai jos, care este carnea pe care să o pui prima dată pe grătar și în ce etapă se adaugă mititeii.
Experții în tot ce ține de grătar știu prea bine că nu doar modul în care este făcut focul are o influență asupra preparatelor, dar și ordinea în care le punem.
Așadar, după ce se încing bine cărbunii, primii sunt micii! În acest fel, te asiguri că se vor rumeni frumos la exterior în timp ce la interior rămân suculenți. Dacă îi pui în ultima etapă pe grătar, se vor face mai încet, deci vor ieși uscați.
După ce am terminat cu vedetele meselor la iarbă verde, pe gătar se pune carnea de porc sau cea de vită – bucăți de ceafă, coaste sau antricot. Acestea au nevoie de un jar puternic pentru a se găti ca la carte, având mai multă grăsime și fibre mai proeminente.
Te-ar putea interesa și: Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari
Următoarea pe listă, în ordine, este carnea de pasăre. Aceasta are nevoie de un interval de timp mai scurt pentru a se face în comparație cu cea de porc și de vită.
Orice grătar ar trebui să se încheie cu câțiva cârnați. Pentru a se găti corect, au nevoie de o temperatură foarte mică, de aceea nu ar trebui puși niciodată primii.
Trebuie precizat că timpii de gătire diferă, fiind influențați și de grosimea bucății de carne. Cele mai groase, cum sunt ceafa de porc, pulpele de miel sau antricotul de vită, se așază la început pe grătar. În schimb, carnea de pui sau de pește – care se taie în bucăți mai subțiri – se pune spre final.
Te-ar putea interesa și: Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși