30 apr. 2023 | 16:06

Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari

Sfaturi Culinare
Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari
De ce să ții carnea în lapte înainte de a o pune pe grătar

Fie că este vorba de o cină mică în familie sau de o petrecere cu prietenii, grătarul este întotdeauna o alegere bună. Însă unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de a obține preparate delicioase, este felul în care pregătim carnea pentru a fi gătită. Iată, așadar, de ce e bine să o ții în lapte, înainte de a o pune pe grătar. Secretul marilor chefi bucătari!

De ce să ții carnea în lapte înainte să o pui pe grătar

Atunci când vine vorba de o mâncare bună, gustul este cel mai important aspect, urmat îndeaproape de consistență. Găsirea unor tehnici bune pentru a le realiza pe amândouă poate fi dificilă, dar ele trebuie să fie luate în considerare cu atenție atunci când dorești să pui pe masă o friptură ca la carte.

Dacă preparare cărnii la grătar este una din metodele tale preferate de a consuma friptura, ei bine, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui un secret al marilor bucătari.

Avem pentru tine cea mai bună metodă de a frăgezi carnea înainte de a o pune pe focul încins, astfel încât să ți se topească în gură în momentul în care o savurezi. Pe deasupra, te vei alege și cu multe laude din partea celorlalți invitați de la masă.

Citește și: Cu ce să ungi grătarul înainte să pui carnea. Vei avea cele mai gustoase fripturi

Secretul marilor bucătari

Printre cele mai eficiente metode de frăgezire a cărnii este cea în care se folosește laptele. Rezultatul este unul cu adevărat delicios. Așadar, pentru început, trebuie să fierbi un litru de lapte și să îl dai în clocot o singură dată.

Oprește apoi focul și adaugă două linguri de tărie (coniac sau whisky), pune carnea în amestec și las-o să se marineze preț de aproximativ o oră. După ce a trecut timpul, o poți condimenta pentru grătar, după preferințe.

De asemenea, o altă variantă excelentă de a frăgezi carnea este să o pui în vin, bere sau apă minerală de cu o zi înaint. O poți condimenta apoi cu cu piper, busuioc, coriandru, foi de dafin, boia de ardei iute. Ideal ar fi ca, înainte de a o condimenta, să o bați cu un ciocan de șnițele pentru a se pătrunde mai bine.

Citește și: Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Preț uluitor la cartofii prăjiți. Cât costă la restaurant
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Se modifică buletinele. Cărți de identitate noi pentru toți românii peste 14 ani
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE în 2025! S-a aflat ADEVĂRUL!
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro