02 sept. 2024 | 13:31

Carnea pe care niciun măcelar nu o va cumpăra vreodată din supermarket. Ce pericol ascunde, magazinele nu îți vor dezvălui acest detaliu niciodată

Știri generale
Carnea pe care niciun măcelar nu o va cumpăra vreodată din supermarket. Ce pericol ascunde, magazinele nu îți vor dezvălui acest detaliu niciodată
Carnea pe care niciun macelar nu o va cumpara vreodata din supermarket

Mersul la supermarket pentru a cumpăra carne este o practică obișnuită, dar măcelarii profesioniști avertizează că nu toate produsele din vitrinele frigorifice sunt la fel de sigure sau de calitate. De la carne tocată până la pește ”proaspăt”, există anumite produse pe care măcelarii evită să le achiziționeze din supermarketuri, dezvăluind pericole ascunse pe care magazinele nu le vor menționa niciodată.

Carne tocată de vită și pui, un risc major

Deși carnea tocată este un ingredient popular și accesibil pentru multe preparate, măcelarii recomandă să evitați cumpărarea acesteia din supermarketuri.

Conform lui Luis Mata, carnea tocată din aceste locații provine adesea din instalații mari de prelucrare, unde riscul de contaminare este semnificativ mai mare, notează huffpost.com.

Acest lucru poate duce la toxiinfecții alimentare severe și chiar la retrageri masive de produse. Spre deosebire de supermarketuri, măcelăriile specializate își macină carnea pe loc, folosind bucăți de calitate superioară, ceea ce asigură prospețimea și un control mai bun al conținutului de grăsime.

Pește ”proaspăt”, o capcană periculoasă

Peștele și fructele de mare din supermarketuri, deși etichetate drept ”proaspete”, pot fi departe de a fi sigure pentru consum. Rusty Bowers, măcelar și proprietar al unei măcelării de prestigiu, avertizează că, în absența unui magazin situat foarte aproape de o sursă de apă, este mai prudent să cumpărați fructele de mare din secțiunea de produse congelate.

Majoritatea fructelor de mare congelate sunt procesate și congelate rapid imediat după pescuit, păstrându-și prospețimea. În schimb, peștele din vitrina ”proaspătă” a unui supermarket poate avea un miros suspect și o calitate îndoielnică.

Carnea de vită maturată, diferența dintre calitate și compromis

Carnea de vită maturată este considerată o delicatesă, dar procesul de maturare din supermarketuri diferă semnificativ de cel din măcelăriile artizanale.

Rich Silverman, un măcelar cu experiență, explică faptul că supermarketurile folosesc metoda ”îmbătrânirii umede”, în care carnea este maturată în ambalaj, păstrând umiditatea și, implicit, compromițând textura și aroma cărnii.

Măcelăriile, pe de altă parte, folosesc metoda tradițională de maturare uscată, care implică atârnarea carcasei într-un mediu controlat, permițând dezvoltarea unei arome intense și a unei texturi perfecte.

Citește și Trucul lui Sorin Bontea pentru tocana de carne. Cum să-ți iasă delicioasă, ce trebuie să faci înainte să oprești focul!

De unde e mai bine să cumperi carne

Deși supermarketurile oferă comoditate și prețuri accesibile, măcelarii profesioniști subliniază importanța alegerii unei măcelării specializate pentru a asigura calitatea și siguranța cărnii pe care o consumați.

De la carnea tocată până la peștele ”proaspăt” și carnea de vită maturată, există numeroase capcane de evitat în supermarketuri.

Investind într-o carne de calitate superioară de la un măcelar local, nu doar că veți beneficia de un gust mai bun, dar veți și reduce riscurile de sănătate asociate cu produsele de masă.

Citește și În ce să marinezi carnea de porc ca să se topească în gură. Combină aceste ingrediente pentru un gust cât mai delicios!

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro