26 aug. 2024 | 09:33

Trucul lui Sorin Bontea pentru tocana de carne. Cum să-ți iasă delicioasă, ce trebuie să faci înainte să oprești focul

Sfaturi Culinare
Trucul lui Sorin Bontea pentru tocana de carne. Cum să-ți iasă delicioasă, ce trebuie să faci înainte să oprești focul
Trucul lui Sorin Bontea pentru tocana de carne. Cum să-ți iasă delicioasă, ce trebuie să faci înainte să oprești focul

Mâncărurile tradiționale au un farmec aparte, iar bucătarii consacrați știu cum să le prepare pentru a le da o savoare deosebită. Chef Sorin Bontea are un secret care transformă tocănița banală într-un preparat demn de restaurant. Ce pune la final, chiar înainte de a opri focul.

Rețeta lui Sorin Bontea de tocană

Din când în când, chef Sorin Bontea împărtășește cu fanii lui rețete testate de el, care au un gust aparte. Juratul de la Masterchef iubește bucătăria tradițională românească și are câteva rețete preferate, pe care le gătește mereu pentru familie. Una dintre acestea este și tocana din carne de vită, inspirată de la gulaș, pe care Sorin Bontea o prepară după propria rețetă. La final, adaugă un ingredient care îi schimbă complet gustul.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2-3 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • chimen semințe și măcinat
  • boia iute și dulce
  • pastă de tomate

Mod de preparare:

Se taie carnea de vită cubulețe și se asezonează. Se toacă ceapa și morcovul, apoi se călesc în ulei cu puțină sare, până când se înmoaie. Se adaugă boiaua dulce și cea iute și chimenul măcinat, după care se pune carnea de vită. Se călește până când își schimbă culoarea, după care se adaugă apă cât să o acopere.

Când carnea este aproape gătită, se adaugă pasta de tomate și cartofii curățați și tăiați cuburi. Se mai lasă pe foc până când și cartofii sunt gătiți, după care se potrivește de sare și de piper. Separat, se pun două lingurițe de semințe de chimen într-o tigaie cu ulei și se prăjesc la foc mic, timp de câteva minute, pentru a elibera aroma.

Ultimul pas este să punem semințele de chimen prăjite în tocăniță, pentru o aromă deosebită. O altă variantă ar fi să strecurăm amestecul și să adăugăm doar uleiul infuzat cu chimen, pentru o aromă mai subtilă.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Documentul care le făcea viața grea românilor. Totul se schimbă din 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro