11 feb. 2022 | 12:40

Carnea de pui este albă şi uscată deși ai gătit-o? Ce înseamnă acest lucru, de fapt

Utile
Carnea de pui este albă şi uscată deși ai gătit-o? Ce înseamnă acest lucru, de fapt
Mituri despre carnea de pui: cum trebuie să o gătești și de ce uneori iese uscată?

Ce mituri trebuie să știi despre una din cele mai iubite tipuri de carne? Majoritatea oamenilor preferă carnea de pui pentru că are un gust bun, poate fi gătită și condimentată ușor și este slabă. Cum trebuie să o gătești ca să rămână suculentă și de ce uneori este albă și uscată? Aceste semne trebuie să-ți dea de gândit. Iată cum trebuie să procedezi și la ce să fii atent!

Mituri și adevăruri despre carnea de pui

Carnea de pui se potrivește oricărui moment al zilei și este una din cele mai dese alegeri ale oamenilor în special la cină pentru că este ușoară. Aceasta e o variantă sănătoasă și armonioasă în raportul dintre calitate și aromă.

Poate fi condimentată ușor și e o opțiune foarte practică pentru cei care nu au mult timp de petrecut în bucătărie pentru că se gătește extrem de rapid. Poate nu știai, dar există un mit știut de mulți care spune că tipul de carne din care nu se văd sucuri sau urme de sânge este bun de mâncat.

Adevărul este că puiul are culoarea albă, dar lucrul acesta înseamnă că doar se apropie de temperatură internă sigură pentru consum. Ea poate fi gătită mai mult, fără să fie uscată, dar să te asiguri că deasupra prinde o crustă aurie, iar în mijloc este moale.

Este recomandat să gătești carnea până devine maro închis, fără să se înegrească. Un alt mit arată că trebuie spălat orice intră într-un proces de gătire. Adevărul este că trebuie să te ocupi astfel de legume, fructe și alte ingrediente, dar nu și de carnea de pui.

Ce nu trebuie să faci? Multe gospodine procedează așa

Ea nu trebuie spălată. De asemenea, multe gospodine știu că dacă scoți pielea puiului înainte să îl gătești, ea va fi mai slabă și mai sănătoasă și vei putea să scazi chiar și 50% din grăsimea totală. În realitate, mitul aceste este parțial adevărat. Dacă scoți pielea înainte să gătești puiul, riști să ai o carne uscată și fără arome.

Pielea este mai grasă, dar păstrează o textură fină și aromată în interior și îi ține siropul natural care pe măsura preparării intră în carne. Dacă vrei să faci unul întreg, este recomandat să ai răbdare pentru că trebuie să stea mult la cuptor și să îl acoperi pentru a se face foarte bine în interior. La jumătatea procesului, dă jos folia de aluminiu sau de pergament și lasă pielea să se gătească.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Ce se modifică în Codul Rutier din 2025
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Devine interzis în toată România. Klaus Iohannis a promulgat legea pe final de mandat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro