Ce mituri trebuie să știi despre una din cele mai iubite tipuri de carne? Majoritatea oamenilor preferă carnea de pui pentru că are un gust bun, poate fi gătită și condimentată ușor și este slabă. Cum trebuie să o gătești ca să rămână suculentă și de ce uneori este albă și uscată? Aceste semne trebuie să-ți dea de gândit. Iată cum trebuie să procedezi și la ce să fii atent!
Carnea de pui se potrivește oricărui moment al zilei și este una din cele mai dese alegeri ale oamenilor în special la cină pentru că este ușoară. Aceasta e o variantă sănătoasă și armonioasă în raportul dintre calitate și aromă.
Poate fi condimentată ușor și e o opțiune foarte practică pentru cei care nu au mult timp de petrecut în bucătărie pentru că se gătește extrem de rapid. Poate nu știai, dar există un mit știut de mulți care spune că tipul de carne din care nu se văd sucuri sau urme de sânge este bun de mâncat.
Adevărul este că puiul are culoarea albă, dar lucrul acesta înseamnă că doar se apropie de temperatură internă sigură pentru consum. Ea poate fi gătită mai mult, fără să fie uscată, dar să te asiguri că deasupra prinde o crustă aurie, iar în mijloc este moale.
Este recomandat să gătești carnea până devine maro închis, fără să se înegrească. Un alt mit arată că trebuie spălat orice intră într-un proces de gătire. Adevărul este că trebuie să te ocupi astfel de legume, fructe și alte ingrediente, dar nu și de carnea de pui.
Ea nu trebuie spălată. De asemenea, multe gospodine știu că dacă scoți pielea puiului înainte să îl gătești, ea va fi mai slabă și mai sănătoasă și vei putea să scazi chiar și 50% din grăsimea totală. În realitate, mitul aceste este parțial adevărat. Dacă scoți pielea înainte să gătești puiul, riști să ai o carne uscată și fără arome.
Pielea este mai grasă, dar păstrează o textură fină și aromată în interior și îi ține siropul natural care pe măsura preparării intră în carne. Dacă vrei să faci unul întreg, este recomandat să ai răbdare pentru că trebuie să stea mult la cuptor și să îl acoperi pentru a se face foarte bine în interior. La jumătatea procesului, dă jos folia de aluminiu sau de pergament și lasă pielea să se gătească.