Carmen Iohannis și povestea vieții sale. Cu ce se ocupa înainte să fie soția lui Klaus Iohannis

Carmen Iohannis și povestea vieții sale. Cu ce se ocupa înainte să fie soția lui Klaus Iohannis
Carmen Iohannis și povestea vieții sale: Cu ce se ocupa înainte să fie soția lui Klaus Iohannis

Carmen Iohannis este soția președintelui Klaus Iohannis. Figură marcantă și personalitate apreciată în spațiul public, aceasta are o poveste de viață interesantă, la fel și părinții săi.

Povestea lui Carmen Iohannis. Cu ce se ocupa înainte să fie soția lui Klaus Iohannis

Statutul i-a impus o anume imagine, motiv pentru care Carmen Iohannis nu a făcut niciodată publice amănunte despre trecutul său. Puțini știu detalii despre Prima Doamnă a țării, mai ales despre viața ei de dinainte de a obține această titulatură. Ea s-a născut Lăzurcă, în 2 noiembrie 1960, în orașul Reghin, într-o familie cu origini greco-catolice. Era pasionată de artă în copilărie, a luat lecții de pian și de balet și a fost mereu sprijinită de părinți să se exprime într-un mod creativ în activitățile sale extrașcolare.

Tatăl său a fost prieten cu politicianul Alexandru Ceușianu, pe vremea când cel din urmă se mutase la Sibiu. Ruda prin alianță a soției președintelui, Doina Lăzurcă, locuiește în prezent în casa în care a copilărit Prima Doamnă. Femeia a povestit că tatăl lui Carmen Iohannis a trăit o bună bucată de vreme a vieții sale cu un singur plămân, din cauza unei afecțiuni grave.

„Tatăl lui Carmen, unchiu’ Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare așezat și bogat, muncea de dimineață până seara. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la testarea pieilor și au fost nevoiți să-i scoată un plămân, dar a trăit până la 96 de ani. A fost un om extraordinar, ni se spunea și nouă că a jucat fotbal în tinerețe, era fruntea satului pe teren”, a povestit mătușa lui Carmen Iohannis.

Mama lui Carmen Iohannis, Georgeta Lăzurcă, a murit în anul 2016. Atât șeful de stat, cât și soția lui, au fost îndurerați după pierderea suferită. Georgeta s-a numărat printre primii susținători ai președintelui la începutul carierei politice.

„Mătușa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe…”, a mai spus Doina Lăzurcă.

Detalii despre povestea de dragoste dintre Klaus și Carmen Iohannis

Președintele a vorbit în cadrul unui interviu, în trecut, despre modul în care el și soția s-au întâlnit pentru prima oară. Cei doi s-au cunoscut în 1982, la vârsta de 22 de ani, respectiv 21 de ani, printr-un grup de prieteni din Sibiu. S-au căsătorit șapte ani mai târziu, în 1989. Înainte de a ajunge la altar, președintele era profesor de fizică și fusese repartizat la o școală localizată la 60 de kilometri de Sibiu, astfel că făcea naveta cu bicicleta pentru a-și vizia actuala nevastă.

„Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soția mea, Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanță cu prietenii de liceu”, a spus Iohannis.

Carmen Iohannis este profesoară de engleză la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, liceu pe care l-a și absolvit. După ce soțul a ajuns să conducă statul, a preferat să rămână la Sibiu și să nu renunțe la meseria sa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI