Ce făcea Carmen Iohannis pe vremea lui Ceaușescu. La ce întâlniri secrete l-a cunoscut pe Klaus Iohannis

Ce făcea Carmen Iohannis pe vremea lui Ceaușescu. La ce întâlniri secrete l-a cunoscut pe Klaus Iohannis
Ce făcea Carmen Iohannis pe vremea lui Ceaușescu. La ce întâlniri secrete l-a cunoscut pe Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, în perioada de tristă amintire, pe vremea când era o tânără adolescentă, a făcut cunoștință cu ceea ce azi numim dizidența religioasă. Tânăra Carmen Lăzărucă participa la întâlniri secrete în casa unui protopop luat în vizor de regimul comunist.

Ce făcea Carmen Iohannis pe vremea lui Ceaușescu

Carmen Iohannis, făcea parte dintr-o familie înstărită de catolici pentru acele vremuri. Tatăl acesteia, Ion Lăzărucă era de meserie blănar, o îndeletnicire care aducea un venit considerabil în casă pe vremea comunismului.

Tânăra Carmen Lăzărucă a avut parte de o educație aleasă, având și înclinații spre artă, balet, dar și  pian. Cei doi părinți au încurajat-o de fiecare dată să gândească liber și să facă exact ceea ce-i place.

La ce întâlniri secrete l-a cunoscut pe Klaus Iohannis

Plecată din satul natal, Sântu din județul Mureș, la Sibiu, în perioada studenției, tânăra Carmen Lăzărucă de 22 de ani, având viziuni liberale, a participat alături de alți membrii ai congregației catolice la diferite întâlniri secrete.

Genul acesta de întâlniri erau ținute de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa privată din Sibiu.

Astfel se facea că la aceste întâlniri a ajuns să participe și cel ce avea mai târziu să-i devină soț, Klaus Iohannis. La vremea aceea niciunul nu era profesor, Iohannis având o altă meserie.

La șapte ani de la momentul în care s-au cunoscut Klaus Iohannis a cerut-o în căsătorie și de atunci sunt împreună. Acum formează unul din cele mai apreciate cupluri prezidențiale din Europa.

Carmen și Klaus Iohannis
Carmen și Klaus Iohannis

Înainte de a deveni primarul Sibiului și, respectiv, pentru două mandate președintele României, atât Klaus, cât și Carmen Iohannis au lucrat ca profesori la Agnita și la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

În spațiul public există foarte puține imagini cu Prima Doamnă de pe vremea copilăriei sau a adolescenței. Dar cele existente ne-o arată pe Carmen Lăzărucă cu o frizură diferită față de cea de acum.

Pe vremea aceea, viitoarea Primă Doamnă își purta podoaba capilară în diverse moduri, precum adolescentele din acea perioadă. Pentru o lungă perioadă de timp, Carmen Iohannis a avut părul la culoarea lui, naturală. Dar ca orice femeie, a simțit nevoia unei schimbări, așa că s-a vopsit brunetă.

De când este Prima Doamnă, a decis să-și schimbe aproape de tot coafura. În același context și-a schimbat și stilul vestimentar pe care îl avea până la acel moment. Deși scumpă la vedere, atunci când apare în spațiul public iese în evidență prin eleganța compleurilor cu care se îmbracă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI