Carmen Iohannis a votat în turul doi al alegerilor prezidențiale. De ce nu a fost alături de Klaus Iohannis FOTO

Românii își aleg astăzi viitorul conducător al țării, având posibilitatea de a pune ștampila pe unul dintre cei doi candidați, în al doilea scrutin electoral. Pe buletinele de vot există cele două variante, ale candidaților ajunși în turul 2, și anume Klaus Iohannis, din partea PNL, și Viorica Dăncilă, candidatul PSD. Actualul șef al statului a mers deja să voteze, în dimineața de duminică, pe 24 noiembrie, la fel precum alți peste un milion de români din țară. BEC a semnalat la ora 10:00 că prezența la vot, la nivel de țară, era de 8,6%.

Carmen Iohannis a votat în turul doi al alegerilor prezidențiale

Carmen Iohannis a votat în turul doi al alegerilor prezidențiale. De ce nu a fost alături de Klaus Iohannis FOTO
Prima Doamnă a votat la Sibiu, la fel ca-n primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019

La fel ca actualul lider al statului, soția acestuia, Carmen Iohannis, a fost să își exprime dreptul cetățenesc la vot. Prima Doamnă a mers la secția de votare din Sibiu, acolo unde a pus ștampila pe buletinul primit, fiind surprinsă în acest mod de către membrii presei de la noi. În imagini se poate vedea că aceasta a purtat o ținuta în tonuri de verde – kaki. Vezi imagini în GALERIE! Carmen Iohannis nu l-a însoțit pe președinte la urna de vot, cei doi mergând și de această dată separat pentru a-și exercita dreptul.

”Am votat și mă simt bine. Dragi români, nu subestimați ziua de astăzi, e o zi importantă pentru noi toți, pentru viitorul României!”, a declarat Prima Doamnă, după ce a ieșit de la urne.

Șeful statului a ales să meargă la secția de votare a președinților României, de unul singur, pe când soția acestuia, Carmen, a votat la o secție din Sibiu. Prima Doamnă a procedat similar și în primul tur al alegerilor prezidențiale, din 10 noiembrie.

Cum s-au cunoscut Carmen și președintele Iohannis

Carmen și Klaus Iohannis formează un cuplu cu actualul președinte al României, fiind căsătoriți de aproape trei decenii. Cei doi s-au cunoscut când Prima Doamnă avea vârsta de 22 de ani, și respectiv când încă era în anii săi de studenției. După șapte ani, aceștia s-au căsătorit. Timp de o foarte mare perioadă, Carmen Iohannis a lucrat ca profesoară de engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Și-a păstrat această meserie până în prezent și a decis să nu renunțe la catedră.