Exit poll, ora 14.30, datele CURS-Avangarde. Răsturnare de situație, la prânz. Cine pierde 15%

Exit poll, ora 14.30, datele CURS-Avangarde. Răsturnare de situație, la prânz. Cine pierde 15%
Exit poll, ora 14.30, datele CURS-Avangarde. Răsturnare de situație, la prânz. Cine pierde 15%
Astăzi se votează pentru turul II al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis (PNL) sau Viorica Dăncilă (PSD)? Iată ce spun datele sondajelor online, realizate de diferite publicații. Cum era de așteptat, pe DC News conduce Viorica Dăncilă, în timp ce Klaus Iohannis este în fruntea opțiunilor votanților care citesc HotNews.ro. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de pe 10 noiembrie au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.
UPDATE 14.30: Potrivit datelor CURS – Avangarde, la ora 14.30, președintele Klaus Iohannis conduce în preferințele alegătorilor. Adevărul.ro arată că această diferență se păstrează în limita a 15-20%.
UPDATE 12.10: Site-ul stiripesurse.ro, care citează datele provenite din cadrul partidelor politice, până la această oră, arată că la acel moment Klaus Iohannis are 57% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă ar fi adunat 43%.
Captura sondaj online Hot News alegerile prezidențiale turul II
Captura sondaj online Hot News alegerile prezidențiale turul II

Alegeri Prezidențiale turul 2 – sondaj / exit poll online

Cei doi candidați nu s-au confruntat într-o dezbatere electorală, pentru că Iohannis a refuzat să participe, susținând că nu poate ”să legitimeze comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani”. În replică, Dăncilă a spus că Iohannis se teme de o confruntare cu ea.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale s-a încheiat sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00. Votarea în țară are loc astăzi, duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Sondaj exit poll online DCNEWS alegerile prezidențiale turul II
Sondaj exit poll online DCNEWS alegerile prezidențiale turul II

Cum votează diaspora

Indiferent unde se află sau din ce motiv – fie ca sunt stabiliți acolo sau doar în trecere – mulți români și-au făcut timp să treacă și pe la urne. Vor să voteze și foarte important, vor să-și vadă cât mai mulți concetățeni făcând la fel.

La fel ca și în primul tur, românii din străinătate au trei zile la dispoziție pentru a vota. După prima zi de vot în diaspora, numărul celor care și-au exprimat opțiunea de vot la urne este mai mare decât în urmă cu două săptămâni. Urmăriți :

  • procentele de prezența la vot  AICI
  • harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate Vezi AICI
  • lista completă a secțiilor din diaspora și adresele acestora.
Afiș pe care scrie exit-poll
Rezultate exit-poll privind Alegerile Prezidențiale – turul 2

Programul secțiilor de votare din diaspora

La secțiile de votare din străinătate se votează pe durata a trei zile, conform următorului program:

– vineri, 22 noiembrie 2019, între orele 12:00 – 21 :00;
– sâmbătă, 23 noiembrie 2019, între orele 7:00 -21:00;
– duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7 :00-21.00.

Autoritatea Electorală precizează că în toate cele 3 zile există posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Programul sectiilor de votare din tara la alegerile prezidentiale, turul 2

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.