Care va fi noua formulă de calcul a pensiilor. Ce se va întâmpla în curând cu pensiile mici. Anunț important făcut de Raluca Turcan

Care va fi noua formulă de calcul a pensiilor. Ce se va întâmpla în curând cu pensiile mici. Anunț important făcut de Raluca Turcan
Care va fi noua formula de calcul a pensiilor. Ce se va intampla in curand cu pensiile mici. Anunt important facut de Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță o nouă formulă de calcul a pensiilor. Schimbarea vizează milioane de pensionari din România. Ce se va întâmpla în curând cu pensiile mici.

Raluca Turcan, anunț major pentru milioane de români

Ministrul PNL-ist Raluca Turcan dorește o „schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România”. Astfel, pensiile mai mici vor crește mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru românii care se pensionează, a precizat Turcan, marți seară (nr. 31 august), la un post de televiziune.

Milioane de pensionari trebuie să știe că urmează să se schimbe formula de calcul a pensiilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Raluca Turcan, marți seara, la Digi 24. Modificarea va fi una benefică, susține aceasta, deoarece pensiile mai mici vor crește mai mult.

„Se schimbă formula de calcul a pensiilor. O să anunțăm la începutul anului 2023. Vom ajunge la o formulă de calcul a pensiilor prin care pensiile mai mici să crească mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează. Este o schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România.”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

Ce soluții are ministrul Muncii pentru pensionari

Ministrul Muncii mai spune că vor fi oferite bonificații acelor persoane care aleg să rămână în activitatea profesională și după pensionare. Turcan vrea ca oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă.

„De asemenea, intenționăm ca pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională să creăm un sistem de bonificare în calculul pensiilor astfel încât oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă. În momentul în care la calculul pensiei se adaugă un procent în funcție de cât au contribuit oamenii are legătură cu perioada de contributivitate și cu nivelul veniturilor. E un stimulent pentru cei care rămân în activitatea profesională.”, este mesajul transmis de ministrul PNL-ist în direct, la postul TV mai sus menționat.

Calendar de lucru

Potrivit Ministerului Muncii, în reforma pensiilor românilor vor fi implementate instrumente de creștere a contributivității la sistemul de pensii astfel încât acesta să fie sustenabil, iar oamenii să fie mulțumiți.

„Pe reforma pensiilor avem un calendar de lucru în care vom pune la punct întregul cadru normativ care nu ține doar de formula de calcul a pensiilor, ci și de instrumente de creștere a contributivității la sistemul de pensii, astfel încât acesta să fie sustenabil. Intenționăm ca politică activă să încurajăm oamenii să muncească și să fie stimulați pentru a munci”, a punctat Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI