Care sunt șansele să mori într-un accident cu liftul. Cât de mult ar trebui să te temi, de fapt

Care sunt șansele să mori într-un accident cu liftul. Cât de mult ar trebui să te temi, de fapt
Care sunt șansele să mori în lift?

Cu siguranță cu toții am auzit povești despre accidente care implică ascensoare sau diverse scenarii din filmele horror care încep acțiunea astfel. Ele pot declanșa teama pentru unii dintre oameni. Cu toate astea, nu există un termen specific pentru o astfel de frică de a merge cu liftul. Care sunt șansele să mori într-un mod asemănător? Oamenii care au fobia în cauză trebuie neapărat să citească aceste detalii oferite de specialiști!

Care sunt șansele să mori într-un lift: mulți se tem de asta

Numai auzul unor povești teribile despre accidentele care s-au petrecut sau s-ar putea petrece într-un lift i-au făcut pe unii oamenii să-și creeze o teamă incredibilă. Cu toate astea, nu există un termen specific pentru frica de a merge cu liftul.

Un studiu a arătat că un procent mediu de persoane experimentează nervozitate ușoară până la severă atunci când apare nevoia de a merge cu liftul.

Frica poate fi declanșată de claustrofobie sau agorafobie ori chiar poate fi rezultatul citirii rapoartelor despre accidente într-un asemenea mod.

Un administrator de școală din New York a împărtășit cu alte 34 de persoane experiența sa. El a povestit în anul 2011 cum a fost prins într-un lift.

„A fost uimitor cât de repede s-a răspândit frica, iar oamenii cu siguranță respirau greu și puteai auzi tensiunea crescând în vocile lor”, a spus acesta, pentru ABC News.

Ce spun experții?

Experții medicali susțin că aproximativ 2% din populație are fobii specifice precum: frica de a merge cu liftul. Cu toate astea, mulți din cei care se tem nu știu cât de comune sau nu pot fi accidentele în cazul acesta sau câte din accidente pot duce real la deces.

Un raport al Insider arată că accidentele cu liftul nu sunt atât de frecvente pe cât s-ar putea crede. Mai exact, aproximativ 10.000 de accidente de lift duc la răni, iar aproape 27 dintre ele duc la deces.

De asemenea, numărul se referă la lucrătorii care instalează, întrețin sau repară ascensoare. Rapoartele arată o medie de cinci decese pe an din peste 18 miliarde de călătorii cu liftul când vine vorba despre pasageri.

E mai probabil să mori din alte situații decât dintr-un accident de lift. Un avocat specializat în vătămări susține că există o șansă mai mare de a muri într-un accident de mașină, într-un atac de rechin sau un accident de avion decât într-unul de lift.

Chiar și moartea în urma unui fulger este mai probabilă decât cea într-un ascensor. Mai exact, există o șansă de 0,0000000958% să mori într-un lift.