03 apr. 2022 | 00:01

Soluțiile Lidiei Fecioru pentru a scăpa de orice frică. Vei proceda și tu așa?

Diverse
Soluțiile Lidiei Fecioru pentru a scăpa de orice frică. Vei proceda și tu așa?
Solutiile Lidiei Fecioru pentru a scapa de orice frica. Vei proceda si tu asa

Lidia Fecioru, unul dintre cei mai cunoscuți și reputați bioenergoterapeuți din România, a făcut o serie de dezvăluiri incredibile în cadrul cele mai recente ediții Adevăruri Ascunse, de la Antena 3. Specialista explică, în detaliu, modalitățile prin care ne putem depăși fricile. Ce trebuie să facem, mai exact.

Cum se manifestă frica

Frica este un sentiment extrem de puternic, ce nu ține cont de vârstă, etnie, sex, personalitate sau alte caracteristici ale omului.

De la o ușoară temere la o adevărată fobie, Lidia Fecioru explică ce se întâmplă în organismul uman, atunci când simțim fiorii fricii. Potrivit bioenergoterapeutei, frica se poate manifesta prin mai multe simptome, ce diferă de la un caz la altul.

„Frica este un sentiment normal. Aşa se vede un om cu sentimente. Atunci când avem o astfel de criză, să ne dăm puţin timp. Oamenii în momentele de frică se lasă duşi de ea. De fapt, este o emoţie care ne poate da multe probleme.

De pildă, sunt oameni care fac infarct pe loc. Chiar şi noi, cei tineri, într-o criză de frică putem face un mic infarct.

Ştim că organismul are o formă de protecţie a lui şi atunci când avem această frică suprarenalele noastre reacţionează şi secretă multă adrenalină. Când ne este frică, avem multă putere.

Frica are are mai multe feluri de a se manifesta. Gol în stomac, ne transpiră palmele, parcă încremenim. Vezi, auzi, dar nu poţi să urli, parcă ai înţepenit.

Ne poate creşte tensiunea, chiar dacă nu suntem hipertensivi. Organismul când este curpins de frică, la nivel mental se întâmplă totul. Creierul nostru dă nişte implusuri electrice.”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3.

Modalități prin care putem scăpa de frică

Cel mai important lucru este să conștientizăm că avem o mică problemă, apoi să facem tot posibilul pentru a o rezolva. Lidia Fecioru susține că foarte mulți oameni au căpătat frica de moarte, din cauza pandemiei de coronavirus, printre alte temeri mai mult sau mai puțin grave.

Specialistul descrie o modalitate prin care oamenii își pot învinge fricile, prin puterea minții. De asemenea, este indicat să nu se izoleze și să se angajeze în diverse activități care le aduc bucurie, precum un hobby, shopping, întâlniri cu prietenii și oamenii dragi, plimbări, etc.

„Să o controlăm şi să ne dăm timp. Când începe să ne bată inima şi nu ştim încotro să o luăm, trebuie să stăm câteva minute să vedem cum reacţionăm pe mai departe.

Foarte multă lume a rămas cu frica de moarte, după acestă pandemie. Nu îmbolnăvirea este problema, ci moartea. Frica nu a plecat niciodată

Poţi trăi cu frica, dar ea va fi însoţită de depresie. E bine să ne plimbăm şi să ne facem un cadou. Să bem o cafea în oraş. Să ieşim cu prietenii, cu alte cuvinte să schimbăm mediu. Să încercăm să nu ne izolăm. Izolarea va creşte frica şi depresia.

Oamenii au avut tendinţa să se izoleze şi din cauza asta şi-a făcut loc şi depresia. Trebuie să învăţăm să trăim şi cu boala. Nu trebuie să fugim de ea. Să învăţăm să înfruntăm frica.

Dacă o evităm, ea va deveni şi mai puternică. Să nu stea oamenii în forma de frică. Cu cât stăm în această frică, ea va creşte. Trebuie să o înfruntăm.”, a completat Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri Ascunse”.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro