Care sunt diferențele între salariile din București în comparație cu restul provinciei

Care sunt diferențele între salariile din București în comparație cu restul provinciei
Nivelul de trai în România, la un an de la declanșarea pandemiei

La un an și 6 luni de la declanșarea crizei, românii nu se pot mândri cu un trai mai bun. Dimpotrivă, în unele sectoare salariile au scăzut, iar în altele nu se întrevăd măriri ale acestora. Cu toate astea, există diferențe între salariile din București și restul provinciei. Diferențele sunt majore, la fel și nivelul de trai. Cristian Dascălu, în cel mai recent material video pe Youtube, face o statistică a salariilor și costului vieții în România.

Nivelul de trai în România, la un an de la declanșarea pandemiei

Anul 2020 a adus o schimbare pe care nimeni nu și-ar fi imaginat-o. De la efectele medicale, cele sociale, și până la cele economice, toate au schimbat dramatic cursul lucrurilor. Perioadele de izolare și de suspendare a activităților din economia românească au determinat și alte efecte și schimbări.

Costul vieții în România este în creștere de la an la an, dar a încetinit puțin în 2020 și nu pare că nici în 2021 va fi o creștere masivă. Unul din cele mai importante efecte a fost modificara nivelului de trai al cetățeanului român în tot acest timp.

Mulți au ajuns șomeri, alții au avut parte de micșorări salariale. În același timp economia României a intrat într-un impas major, consumul crescând iar productivitatea aflându-se într-o descreștere majoră.

Cristian Dascălu despre diferențele între salariile din București și restul provinciei

Toate aceste elemente, care fac parte din construcția nivelului de trai, au determinat o scădere dramatică, resimțită și astăzi. La un an și șase luni de la declanșarea pandemiei salariile, la nivel național, au cunoscut un declin major, dar totuși sunt mari în anumite sectoare.

Conform unei statistici recente, în 2021, o persoană care lucrează în București câștigă de obicei aproximativ 9.740 de lei pe lună. Salariile variază de la 2.460 lei, fiind cea mai mică medie, la 43.500 de lei, aceasta fiind cea mai mare medie, salariul maxim real fiind mai mare. Acesta este salariul mediu lunar, în care sunt incluse și cheltuielile cu locuința, transportul și alte beneficii.

Diferențele între salariile din București și restul provinciei se văd acum, poate mai mult decât vizibile. Costul vieții în România în 2021 este mult mai mare decât era acum 5 ani, conform celor declarate de celebrul vlogger Cristian Dascălu.

Cristian Dascălu, în cel mai recent material video, publicat pe Youtube, face o statistică a salariilor și costului vieții în România. Deșii salariile nu au mai crescut, cu toate astea diferențele între salariile din București și restul provinciei sunt mari.

Conform unui document publicat de Cristian Dascălu, salariile cele mai mari se regăsesc încă în IT.  Conform documentului, un programator IT poate ajunge și la 7.000 de lei pe lună, sau chiar la neverosimila sumă de 17.000 de lei, dacă lucrezi în Arad.

În comparație, dacă lucrezi în București, cei mai mulți bani îi poți câștiga lucrând in IT, salariul ajungând la 14.000 de lei, conform documentului pulicat de Cristian Dascălu. Salariile variază drastic între diferite cariere. Dacă sunteți interesat de salariul unui anumit loc de muncă, va trebui să consultați ofertele din piață.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI