02 oct. 2021 | 17:30

Care sunt, de fapt, legumele BIO, deși n-au această etichetă. Mihaela Bilic a spus ce găsim în Lidl sau Kaufland

Diverse
Care sunt, de fapt, legumele BIO, deși n-au această etichetă. Mihaela Bilic a spus ce găsim în Lidl sau Kaufland
Care sunt legumele BIO care nu au etichetă? Mihaela Bilic vine cu detalii

Care sunt legumele BIO din supermarket-urile preferate de români? Acestea se regăsesc pe rafturile magazinelor fără eticheta care să specifice asta. Specialistul în nutriție Mihaela Bilic vine cu mai multe detalii în acest sens.

Legume BIO fără etichetă pe rafturile din supermarket-uri

Mulți români își doresc un stil de viață sănătos, iar majoritatea se inspiră din cărți, emisiuni de specialitate sau blog-uri pentru sănătate și nutriție. Specialistul Mihaela Bilic vine cu detalii surprinzătoare pentru unii. Se pare că avem la dispoziție fructe și legume BIO la preț normal, fără etichetă.

Acestea se pot găsi pe rafturile supermarket-urilor pe care le frecventează toată lumea. Cea din urmă a explicat în cadrul unei postări de pe rețelele de socializare care sunt legumele care pot fi consumate cu încredere chiar dacă nu au eticheta care să ateste că sunt produse din categoria BIO. Nutriționistul a subliniat că acestea au o încărcătură de pesticide foarte redusă și sunt cultivate prin metode convenționale.

„În căutarea unui stil de viaţă sănătos, tot mai mulţi consumatori au început să se orienteze spre produsele BIO. La rândul lor producătorii din industria alimentară au încurajat şi exploatat această tendinţă aducând pe rafturi o gamă infinită de produse cu etichetă BIO- de la cereale şi biscuiţi la ceaiuri şi cosmetice.

Promovate ca având calităţi nutriţionale superioare şi fiind cultivate fără îngrăşăminte şi pesticide, aceste produse au un preţ pe măsură. Însă nu întotdeauna investiţie financiară merită, mai ales când putem consuma produse locale, de sezon, obţinute prin metode responsabile şi NEintensive de producţie”, a detaliat aceasta.

Care sunt acestea?

Specialistul le-a scris urmăritorilor că dintre cele 43 de categorii de fructe și legume prezente în Ghidul pesticidului, 10 produse notate de ea au o încărcătură mică de pesticide, deci pot fi considerate produse BIO chiar dacă pe etichetă nu se regăsește acest detaliu.

  • legume- broccoli, vinete, varză, ceapă, sparanghel
  • fructe- banane, kiwi, mango, ananas, avocado.
  • legume-ardei gras, ţelină, salată, spanac, cartofi
  • fructe- mere, pere, piersici, căpşuni, struguri.

„Dintre cele 43 de categorii de fructe şi legume prezente în Ghidul pesticidelor, cele 10 produse care urmează au o încărcătură de pesticide foarte redusă chiar şi atunci când sunt cultivate prin metode convenţionale, deci sunt sigure pentru consum şi în varianta ne-BIO.

Dincolo de polemica BIO/ne-BIO, un pericol mult mai mare pentru sănătatea noastră îl pot reprezenta OMG-urile (organismele modificate genetic). Într-o lume în care seminţele sunt ameliorate genetic ca să reziste la boli şi paraziţi, este greu de identificat ce produse mai sunt în prezent ca odinioară- mai ales că şi la capitolul “etichete”, legislaţia este deficitară”, a mai detaliat nutriționistul.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro