18 sept. 2021 | 17:25

Care sunt, de fapt, condițiile de exploatare ale unei centrale termice de apartament

Știri generale
Care sunt, de fapt, condițiile de exploatare ale unei centrale termice de apartament
Nu vei pierde garanția dacă ții cont de ele

Dacă o ai centrală termică de apartament, ar trebui să știi că există câteva condiții de exploatare. Adică, acele lucruri pe care dacă le faci, vei pierde garanția și va trebui să plătești singur reparațiile.

Atenție la aceste condiții de exploatare a centralei de apartament

Când îți cumperi o centrală, trebuie să iei la cunoțtință condițiile de exploatare. Mai exact, sunt anumite lucruri pe care nu trebuie să le faci la centrală, iar asta pentru că aduce cu sine anularea garanției produsului.

Iată care sunt condițiile de exploatare a centralei și acordare a garanției:

Centrala trebuie racordată și alimentată cu apă și gaz și curent electric în mod legal de către tehnicianul service, în baza proiectelor de specialitate impuse de legislația în vigoare.

Când centrala se pune în funcțiune, se vor face determinări ale durității apei folosite la alimentarea echipamentului. Atunci se poate recomanda un filtru de protecție.

Cum să nu pierzi garanția centralei termice

În plus, beneficiarul trebuie sa detina factura de achizitie a produsului pe numele sau sau un act de proprietate prin care sa dovedeasca apartenenta bunului, certificatul de garantie si conformitate precum si livretul centralei.

În ceea ce privește autoritzarea funcționării, aceasta este obligatorie la punerea în funcțiune a echipamentului conform prevederilor presicripțiilor tehnice.

În privința reviziei anuale, efectuarea este obligația celui care deține și folosește centrala. Dacă nu se face revizia la mintervale de maxim un an, garanția va fi anulată.

Întreținerea tehnică nu este acoperită de garanție, ci se poate face un alt contract cu compania de la care ai cumpărat centrala.

În plus, reparațiile se vor efectua doar cu piese de schimb originale. Reparațiile și înlocuirile de piese vor fi făcute de către un operator service autorizat, pe baza facturii sau a certificatului de garanție.

„Producatorul si Centrul de Service isi declina orice raspundere cu privire la eventualele daune materiale sau civile provocate de montarea/instalarea necorespunzatoare si/sau in neconcordanta cu prevederile legale in vigoare”, arată, de exemplu, o companie care vinde centrale termice.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro