Care sunt cele 5 județe în care Viorica Dăncilă a ieșit pe primul loc. Este adevărata surpriză de la alegerile prezidențiale

Care sunt cele 5 județe în care Viorica Dăncilă a ieșit pe primul loc. Este adevărata surpriză de la alegerile prezidențiale

Viorica Dăncilă a pierdut cu un scor dezastruos alegerile prezidențiale. Iar harta voturilor arată dezastru pe linie pentru PSD.

După ora 21:00, numărătoarea oficială avansează extrem de rapid și arată cifrele dezastrului pentru PSD. După centralizarea a 58% din voturile exprimate la secțiile din țară, Klaus Iohannis conduce cu 62%. Viorica Dăncilă a obținut doar 38%, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Klaus Iohannis – 62% – 3.267.561 voturi

Viorica Dăncilă – 38% – 2.011.477 voturi

Supriză la prezidențiale: care sunt singurele județe în care a câștigat Dăncilă

Potrivit numărătorii oficiale, candidata PSD a câștigat doar în cinci județe din țară. Cele în care PSD a arătat că încă-și mai poate mobiliza electoratul. PNL a reușit, însă, să coloreze harta în albastru.

Viorica Dăncilă, candidata PSD și șefa partidului, a primit rezultatele exit-poll în sediul PSD din șoseaua Kiseleff din București, acolo unde mai mulți social-democrați erau îmbrăcați în negru. 

„Vreau să le mulțumesc colegilor din teritoriu, primarilor, simpatizanților, celor care au vrut să înlocuiască ura cu încrederea. PSD a recâștigat încrederea cetățenilor români. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare. Avem un rezultat exit-poll, vom sta până vom prelua procesele verbale, vom face numărătoare paralelă, atunci vom ști rezultatul final”, a declarat Viorica Dăncilă după ce a aflat rezultatul alegerilor prezidențiale.

Iată cum arată harta voturilor și care demonstrează că Iohannis a fost votat de aproape două treimi din alegătorii din țară. Doar în cinci județe din sud a reușit Dăncilă să se impună în fața lui Klaus Iohannis.